Magyarországon pontosan kik dolgoznak egy bűnügyi/gyilkossági nyomozáson?
Akik legfőképp a halálesetekkel foglalkoznak azok vármegyénként az életvédelmi osztályok. Persze vármegyénként eltérő lehet, mert akár a bűnügyi osztályon belül lehet hasonló csoport, alosztály is akár.
Létszám nincs, ez is eltérő. Dolgoznak tiszthelyettes és tiszti nyomozók, főnyomozók, bűnügyi technikusok. Vannak akik támogatják a munkájukat, ők pedig a bűnügyi elemző- és értékelők.
Pontosabban nem nagyon értem mit értesz felosztás címszó alatt. A nyomozati szakaszban a nyomozók technikusok rögzítenek, a nyomozók pedig elkövető kilétét fedik fel. A nyomozati szakasz lezárását követően jön a vizsgálati szakasz, ahol jön az elkövető ismeretében jön a bizonyítás és további információk begyűjtése (tanúk meghallgatása, stb.). Ezen szakasz bármelyikében jöhetnek az elemzők és értékelők akik a feladatnak megfelelően támogatják őket (pl. bázisállomások elemzése). Ha ezek megvannak, akkor az ügyész vádat emel és jön a bíróság az ítélettel.
Az életvédelmi alosztály nyomozói.
"milyen rangok vannak,"
Semmilyen.
Rangja az arisztokráciának van (volt): gróf, báró, herceg.
A nyomozóknak rendfokozata van.
"hány ember van egy ilyen csapatban,"
Attól függ.
Lehet nyomozócsoportot létrehozni, de ez nem kötelező.
Én pl. egyedül nyomoztam emberölési ügyeket, mit ahogy a többi kollégáim is.
"mi a felosztás."
Milyen felosztás? Mire gondolsz?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!