Kezdőoldal » Politika » Rendőrség » Mi a legjobb, illetve a...

Mi a legjobb, illetve a legrosszabb lehetséges forgatókönyv?

Figyelt kérdés
4x40 liter gázolajat vettem egy kamionsofőr ismerősömtől az utóbbi egy évben. Végül kiderült, hogy a cuccot a munkahelyéről lopta, a cég feljelentette, és a rendőröknek többek között engem is megnevezett, mint vásárlót. így rendőrségi idézést kaptam a holnapi napra. Mire számíthatok? Soha nem volt rendőrségi ügyem, nem tudom hogy mennek ilyenkor dolgok.

#rendőrség #lopás #gázolaj #idézés #rendőrségi idézés
márc. 13. 17:31
1 2 3
 21/27 anonim ***** válasza:

"Nincs semmiféle pénzmosás a terhére róva. Ügyészségi vádemelés előtt semmikép, igaz?"

Milyen vádemelés, te f@sztarisznya?

Kizárólag tanúkihallgatás történt a kérdező esetében, semmi másról nem beszélt.

Az, hogy Te a f@szságaidat hozzáköltöd, az egy más kérdés.

"És még én vagyok a fax, a büntető-eljárásokhoz. 🤣"

Bizony, hogy Te!

Azt kérded hogyan derítenek fel ügyeket?

Nyomozással.

Adatgyűjtés, adatkérés, előzménykutatás, kihallgatások, kutatások, esetleg lefoglalások, majd ezek eredményének elemzése.

márc. 16. 20:31
 22/27 DK-s ***** válasza:

#21-nek:

Okoska!

A "terhére róni" legfeljebb az ügyészség tud vádemelés formájában, tehát a RENDŐRSÉGEN qrvára nem fognak semmit a "terhére róni".

És hogyan zajlik egy nyomozás, ilyen esetre vonatkozóan?

Kihallgatják a gyanúsítottat, és az általa megemlített tanút is.

Ha ellentmondás van a két vallomás között, akkor következő lépésben, újabb kihallgatások formájában kiderítik hogy ki hazudik, és miért.

Ha a tanú hazudott akkor célkeresztbe kerül, mert egy zsaru sem szereti ha a pofájába hazudnak. És a hazugság oka általában az, hogy elkerülje a felelősségre vonást.

A kérdező esetében akkor lesz baj, ha a zsaruk arra állnak rá, hogy a nafta megvételekor már tudta hogy amit vesz, az lopott. Elég, ha a kamionos ezt állítja. Hiába az "egy állítás-egy tagadás".

Vagy azt képzeled, hogy ha mint ismerősöd, tanú nélkül leütlek az utcán és elveszem a pénzed, akkor hiába jelentenél fel, mert "egy állítás-egy tagadás"?

Nagyon gyerekes a felfogásod. Lehet hogy én sittes voltam, de én legalább bírok gyakorlati ismerettel, te meg itt okoskodsz mindenféle tapasztalat nélkül.

márc. 16. 22:09
 23/27 anonim ***** válasza:

Személy szerint évek óta ebben dolgozok és pont az ilyen gyászokat rühellem kihallgatni mert ott is csak a marhaságot szajkózzátok.

Mész te még vissza a kozmába dks.

márc. 17. 07:03
 24/27 anonim ***** válasza:

DK!

Te ezeket mégis kínek írtad?

Mert a 21 - es nem mondott ilyeneket.

Vagy te agyadban állt így össze a tzörténet?

márc. 17. 07:08
 25/27 DK-s ***** válasza:

#24-nek:

Először is vedd figyelembe hogy törekedek arra, hogy a KÉRDEZŐNEK is válaszoljak.Én tudom a helyes választ, miközben a benyögött ostobaságokat is igyekszem cáfolni.

Az én válaszom lényege, hogy a törvény szerint csak akkor büntetendő a kérdező cselekménye, ha bizonyítást nyer hogy az üzemanyag megvételekor tudta, hogy lopott dolgot vett. De mivel tudta hogy kamionos, és gondolom, jóval a kereskedelmi ár alatt vette, így nehéz lenne beadni bárkinek is, hogy nem volt sejtése arról, hogy lopott.

Most már csak az lesz a kérdés, hogy a zsaruk mennyire pályáznak az ő fejére is.

#23-nak:

Én pedig személy szerint akkora emberismerettel bírok, hogy tudom, ki vagy!

Vagy cigó környezetben nevelkedtél, vagy te magad is az vagy. És a rendőrséghez legfeljebb annyi közöd lehet, hogy már hallgattak ki.

Kit nézel te h'lyének?🤣

márc. 17. 10:53
 26/27 anonim ***** válasza:
Igazolványt adjak te szerencsétlen?! Neked maximum uram vagyok.
márc. 17. 20:17
 27/27 DK-s ***** válasza:

#26-nak:

Nos, akkor elmesélek neked egy érdekes történetet!

Megpályáztam egy közalkalmazotti állást, és kértek erkölcsit. Valamit nagyon elbaxtak a belügynél mert nem az került bele aminek egy elévült büntetett előélet esetén kellene, vagyis hogy : "bűntettesek nyilvántartásában nem szerepel", hanem az, hogy "büntetlen előéletű".

Vagyis feddhetetlen. 🤣

Tehát ha te tényleg zsaru vagy akkor nem hogy az uram nem lehetnél, de ha akarnám, akkor a KOLLÉGÁD!

Elképzelni nem tudom, hogy ezt hogyan tudták ennyire elbaxni. És maradjunk annyiban, hogy a jelenlegi munkám sem áll túl messze a veled való kollegalitástól!

márc. 17. 22:03
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!