Kezdőoldal » Politika » Rendőrség » Mi a legjobb, illetve a...

Mi a legjobb, illetve a legrosszabb lehetséges forgatókönyv?

Figyelt kérdés
4x40 liter gázolajat vettem egy kamionsofőr ismerősömtől az utóbbi egy évben. Végül kiderült, hogy a cuccot a munkahelyéről lopta, a cég feljelentette, és a rendőröknek többek között engem is megnevezett, mint vásárlót. így rendőrségi idézést kaptam a holnapi napra. Mire számíthatok? Soha nem volt rendőrségi ügyem, nem tudom hogy mennek ilyenkor dolgok.

#rendőrség #lopás #gázolaj #idézés #rendőrségi idézés
márc. 13. 17:31
1 2 3
 11/27 A kérdező kommentje:

"Ha a híváslistádat firtatták, az azt jelenti hogy HAZUDTÁL a kamionossal tartott kapcsolataid vonatkozásába"

Nem hazudtam. Már a telefon előtt megkérdezték, hogy milyen viszonyban vagyunk, és az igazat mondtam. Sok éve ismerjük egymást, de nem vagyunk szoros barátságban. Néha keressük egymást szakmai dolgokkal kapcsolatban is, szóval ha telefonon beszéltünk, az nem feltétlen a naftáról szólt, és emiatt nem lehet a híváslistából az átadás idejét meghatározni.

márc. 14. 15:58
 12/27 A kérdező kommentje:
14 hónap alatt összesen 7 alkalommal beszéltünk a hívásnapló szerint. Abból a 7ből 4 valamelyik napon vettem át a cuccot. A maradék 3 alkalommal valami szakmai, autós kérdéssel keresett, mert szerelő vagyok. De hogy melyik-melyik, azt már ki tudja...
márc. 14. 16:03
 13/27 DK-s ***** válasza:

"szóval ha telefonon beszéltünk, az nem feltétlen a naftáról szólt,"

De szólhatott, és majd ők kinyomozzák hogy arról szólt -e?

Nem az a lényeg hogy TE mit mondasz. Mondhatsz amit akarsz, ők pedig összevetik azzal, amit a kamionos mond. Ahol ellentmondásba ütköznek azt darabokra szedik, mert valaki hazudik. És utána következik az a kérdés, hogy ha valaki hazudik, akkor MIÉRT?

Ne felejtsük el, hogy te alapból "gyanúsított" vagy, akkor is ha a jegyzőkönyv fejlécén "Tanúkénti" szerepel. A kamionosnak nincs oka hazudni hiszen megbukott. Okod NEKED lehet.

márc. 14. 16:07
 14/27 DK-s ***** válasza:

Megjegyzem, hogy ez egy ősrégi nyomozati módszer. Ugyanerre a taktikára épül az a trükk, hogy én fogadást kötök valakivel arra, hogy mondjuk két sakk-világbajnokkal is leülök egyszerre sakkozni, és az egyiket biztos hogy megverem.

Elveszti a fogadást, mert a két sakkmester egymással fog játszani, én pedig csak közvetítek közöttük. Ugyanezt teszi a nyominger közted, és a kamionos között. Te nem a nyomingerrel "sakkozol", hanem a kamionossal!

márc. 14. 16:14
 15/27 A kérdező kommentje:
Mi mással gyanúsítanának? 160 liter gázolajat vettem magánszemélytől, számla nélkül. Egy percig sem tagadtam, más vád pedig fel sem merült.
márc. 14. 16:14
 16/27 DK-s ***** válasza:

(4) Pénzmosást követ el az is, aki a más által elkövetett büntetendő cselekményből származó vagyont

a) megszerzi, felette rendelkezési jogosultságot szerez,

.

..

(5) A büntetés bűntett miatt öt évig terjedő szabadságvesztés, ha a pénzmosást jelentős értéket meg nem haladó értékre követik el.

(6) A büntetés két évtől nyolc évig terjedő szabadságvesztés, ha a pénzmosást

.

..

ba) üzletszerűen,

.

..

követik el.

ZÁRÓ RÉSZ

Értelmező rendelkezések

28. üzletszerűen követi el a bűncselekményt, aki ugyanolyan vagy hasonló jellegű bűncselekmények elkövetése révén rendszeres haszonszerzésre törekszik;

Tehát a helyzet, ha a zsaruk rád izgulnak:

1 rendbeli, a Btk 399§ (1) bekezdésébe ütköző, és a (6) bekezdés ba) pontja szerint minősülő kisebb értékre, folytatólagosan, üzletszerűen elkövetett pénzmosás bűntette.

A büntetés két évtől nyolc évig terjedő szabadságvesztés.

Xaros, 160 liter benzin miatt.

márc. 14. 16:39
 17/27 anonim ***** válasza:
Pont ennek a börtöntöltelék (ahol kö*sög volt) dk-snak hiszel kérdező? Hajajjj
márc. 15. 04:31
 18/27 anonim ***** válasza:

Kérdező!

Dk-s egy sittes suttyó, aki már volt rabosítva párszor, így ezt - azt átélt már, de alapvetően egy f@sz a büntetőeljáráshoz, aki ennélfogva f@szságokat hord össze.

Ne hallgass rá!

Semmilyen pénzmosás nincs a terhedre róva és más se.

Nyugodj meg!

"Ne felejtsük el, hogy te alapból "gyanúsított" vagy, akkor is ha a jegyzőkönyv fejlécén "Tanúkénti" szerepel. A kamionosnak nincs oka hazudni hiszen megbukott. Okod NEKED lehet."

Erre az elcseszett, minden szakmaiságot nélkülöző agymenésére meg oda se figyelj!

márc. 16. 17:02
 19/27 DK-s ***** válasza:

#18-nak:

Nincs semmiféle pénzmosás a terhére róva. Ügyészségi vádemelés előtt semmikép, igaz?

És még én vagyok a fax, a büntető-eljárásokhoz. 🤣

És ha szerinted nem lehet "gyanúsított" mert tanúként hallgatták ki, akkor ezek szerint egy tanúból nem lehet gyanúsított? Újabb faxság, amit nem én mondtam.

Szerinted hogyan derítik fel az ügyeket?

márc. 16. 20:15
 20/27 DK-s ***** válasza:

Ismét #18-nak:

Sittes körökben van is egy közmondás:

Tanúból lesz a jó gyanúsított! 🤣

márc. 16. 20:17
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!