Beismerő vallomásnál számít bármit a bűnbánó magatartás? Belekerül jegyzőkönyvbe? vagy eljárás alatt van bármi jelentősége hogy láthatóan megbánta tettét a bűnös? Ha tovabb kerül az ügyészségre vagy bíróságra a dolog benne lesz ez a jegyzőkönyvben?
20-nak:
Te lennél az a fajta elítélt aki megúszhatta volna pár hónappal, de ő inkább eldalol mindent, és éveket ül. 🤣
Vegyünk egy konkrét, régebbi ügyemet. '98-ban meggyanúsítottak egy SPAR kirámolásával, más ügy kapcsán kerültem képbe. Tagadtam, de mivel más eljárás is volt ellenem, csináltak egy házkutatást, ahol kb 1 milla értékben foglaltak le árut. Magyarázatot nem adtam hogy honnan van, "van és kész", a SPAR-t pedig tagadtam.
1 rendbeli, dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás. Kaptam 8 hónapot.
Hárman csináltuk, lopott kocsival. A "kollégáknak" is volt folyamatban lévő ügyük.
Ha beismerő vallomást teszek, akkor a vád 1 rendbeli, bűnszövetségben, üzletszerűen elkövetett lopás bűntette lett volna mint társtettes.
Úgy baxta volna oda a bíró a 3 évet, hogy a szeme sem rebbent volna.
És csak annyira voltak egyszerű kis fax ügyeim, hogy az egyikben 30 vádlott volt, 168 sértett, negyven-valahány ügyvéd, és százmilliós nagyságrendű kár. Csak az én vádiratom volt több mint 200 oldal. 🤣
5 évig tartott mire a bíró le tudta zárni.
Megnézném hogy milyen képet vágnál, ha eljutna az agyadig, hogy kinek pofázol. Szerencsétlen.
A beismerés az un. alanyi tényezők körében kap értékelést a büntetés kiszabásánál.
A teljes és tényfeltáró mindig, a részleges beismerés esetleg lehet enyhítő.
Nagyobb a nyomatéka, ha bűncselekmény felderítéséhez fokozottan hozzájárul, azt elősegíti.
#23-nak:
És a teljes, és tényfeltáró vallomás folyamán rengeteg olyan információ is kikerül ami súlyosító, és tagadás esetén szóba sem került volna.
Ha tagadsz, a zsaruk a bizonyításra helyezik a hangsúlyt.
Ha beismersz, akkor sok súlyosító infót is kiadsz, valamint biztosak lesznek benne hogy csak azért viszed a balhét, mert van más is, amit nem szeretnél ha kiderülne. Ezután "darabokra szednek".
Ők minél mélyebbre akarnak elásni, te pedig adsz nekik ásót?
Gratulálok.
Dk-s, Te nagyon hülye vagy!
Semmit se fogtál föl az előzőekből.
Ennyi aggyal ki se kellett volna engedniük Téged, mert úgyis visszakerülsz.
Pont arról szól a beismerés, hogy az együttműködésért cserébe enyhítik a büntetésedet, te ökör!
"Ha beismersz, akkor sok súlyosító infót is kiadsz, valamint biztosak lesznek benne hogy csak azért viszed a balhét, mert van más is, amit nem szeretnél ha kiderülne. Ezután "darabokra szednek"."
Azért szoktunk egyezséget kötni, azzal aki beismer, mert minél súlyosabb büntetést akarunk kiszabni, mi?
Idióta!
#25-nek:
Neked tényleg felfogási nehézségeid vannak, vagy csak trollkodsz?
Az együttműködésért cserébe? És az együttműködés keretében mindent elpofáznál? Például ahelyett hogy egyedül vinnél egy balhét, szépen elmondod hogy mondjuk ketten voltatok?
És máris társtettessé lépsz elő, ami súlyosító körülmény.
Vagy, gondolom te azt is eldalolnád ha mondjuk hárman voltatok. Onnantól már viszont BŰNSZERVEZET. Ha alapesetben kaptál volna egy ejnye-bejnyét, az társtettesként már kizárt, minimum 6-8 hónap letöltendőt kapnál, bűnszövetség esetén pedig örülj, ha 2 évvel megúszod.
De vegyünk más példát.
Lopásból él valaki, a lopott cuccokat eladja orgazdáknak. Elkapják egy betörésnél.
Az ostoba elismeri hogy eladásra lopott, és hogy mentse a bőrét és kisebbítse a saját felelősségét, elárulja hogy kinek szokta eladni.
A zsaruk kimennek, szétkapják az illető lakását, valszeg találnak is ezt-azt, úgyhogy beviszik. És természetesen megsúgják neki, hogy ezt kinek köszönheti. Ezt azért teszik, mert így az orgazdi bedühödik, és kitálal mindent a betörőről, hogy eddig miket vett tőle, és hogy azok hová kerültek. Ezeket a zsaruk összeszedik szépen.
A b'romarcú betörő így csinált magának a beismerésével, egy rendbeli kísérletből többrendbeli betörést.
Az ilyeneknek pont annyi eszük van, mint a magadfajtának.
És a lényeg, hogy ha hallgatsz, akkor annyival leszel megvádolva, amennyit a zsaruknak sikerül összeseperni.
Ha beszélsz, akkor az elmondottakból kiindulva "domino-effektus" fog fellépni, és véged mint a botnak. Engem ne akarj tanítani, kiscsikó!
'96-ban, pontosan egy ilyen effektus miatt buktunk be HARMINCAN, vázze!
B.Roland, és 29 társa.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!