A testvérem azt hiszem bűncselekményt fog elkövetni?!....
Figyelt kérdés
A testvérem a halott apánk nevét rá akarja hamisítani egy szerződésre, mert nem tudnak xy millióval elszámolni, így egyfajta "ajándékozási" szerződést akar írni, amire apám nevét rá akarja hamisítani. Kettős érzés van bennem, mert ő maradt az egyetlen élő rokonom, de mivel nekem elmondta, így engem is bajba keverhet. A párommal ügyvédhez fogunk menni, tanácsot kérve mit kell tennem. Milyen ember az ilyen?!2023. dec. 25. 13:20
1/11 Molyember válasza:
Nem kever bajba, mert egyszerűen letagadod, hogy tudsz róla. Neki viszont mondd meg, hogy az ilyesmit tartsa magában.
2/11 A kérdező kommentje:
Meg hogy egyáltalán ne kövesse el... közokirat hamisítás pl...
2023. dec. 25. 13:28
4/11 anonim válasza:
Amíg nem vallod azt, hogy igen, te is tudtál erről az ajándékozásról, te nem kerülhetsz bajba.
5/11 anonim válasza:
Azért az ajándékozásnak is megvannak a szabályai, az akkor lesz lezárva, ha a hivatalban is bejegyzik a tulajdonosváltást, ha ingatlanról van szó.
A kérdésből ez nem egyértelmű, de az ilyen ajándékozások zöme ingatlanról, vagy járműről szól, pénz, ékszer ajándékozásáról ritkán írnak szerződéseket.
Vagyis az esetek jelentős részében értelmetlen dokumentum hamisítással bonyolítani a problémát, azt nem fogadják el, ha nincs egy példány a jözjegyzőnél is, vagy nincs már bejegyezve a tulajdonosváltás.
6/11 Fsms válasza:
5# igen, az ingatlan esetén ügyvédi ellenjegyzés szükséges. Épp eszű ügyvéd ezt nem vállalja be.
7/11 A kérdező kommentje:
Megkérdeztem még egyszer a dolgot. Sógoromnak felszámolják a cégét, és a házipénztárban nem lehet pénz. Ők a pénzt elköltötték, a papír arról kell, hogy apám "segítette" őket ezzel a pénzzel. Csak ugye apám meghalt fél éve, így tesóm fogja aláírni apám helyett.
2023. dec. 25. 16:07
8/11 anonim válasza:
Halott után nem fognak nyomozni ! Nagyon rosszul esne neked ha békén hagynád őket ?
9/11 A kérdező kommentje:
De közokirat hamisítás és esetleges "csalás" miatt igen. Neked hogy esne az ilyen? Ha ennyivel kezdi, ki tudja mit fog még művelni. Főleg ha buknának, én is bajba kerülhetek miatta, hisz tudok róla.
2023. dec. 30. 10:39
10/11 anonim válasza:
1. Ki mondaná meg hogy nem történt így? 2. Családtag nem vagy köteles vallomást tenni 3. Olyan esetben se kell vallomást tenned ha ön magad vagy egy családtagod megvádolnád valamivel 4. Felejtsd el az egészet és kész , te nem keveredhetsz miatta bajba az ő dolguk ha mégis úgy érzed hogy nem engedi meg az erkölcsöd szólj a testvérednek hogy te nem fogod a szád tartani és felfogod jelenteni mielőtt megtörténne ez . Ha utolsó rokonod szerintem jobb lenne egymás közt megoldani nem itt ki írkálni ilyeneket mert pont ez a legfelelőtlenebb dolog
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!