Mit lehet tenni éjszaka zajongó szomszéd ellen?
Egy közfal választ el tőle, egész éjszaka TV-zik meg játszik minden nap a falak átveszik a tompa zúgást, meg a játékban a robbanásokat, és nem tudok tőle elaludni, meg alva maradni. Vettem egy 10 ezer forintos decibelmérőt, de nem mutat csak 37 dB-t. Nem lehet meghatározni pontosan honnan jön a hang, mert még a túloldalon lévő fürdőszoba falaiból is lehet hallani. Próbáltam elnyomni a zajt számítógép ventilátorral, drága füldugót is próbáltam, de azon is átmegy, és nagyon kényelmetlen (fáj tőle a dobhártyám is, mert légmentesen zár, és nyomja a levegőt befele, vagy vákuum van, attól függően hogyan sikerül berakni).
Szóltunk a szomszédnak 2 alkalommal is, nem sikerül neki csendben maradni. Én már gyomorideggel fekszem, hogy vajon mennyi időt tudok ma aludni.
Valami megoldás csak van. Elköltözni nem tudok, szigetelésre sincs pénzem.
Éjjeli 65 decibel alatt nem foglalkozik vele senki, ráadásul a decibel egy logaritmikus skála, a 37 nagyon messze van a 65-től.
Az én szomszédom is ilyen volt, elején udvariasan kértem, aztán kiabáltam vele és megfenyegettem, az már bevált.
1. lépés: vedd fel, milyen zajokat produkál a szomszéd.
2. lépés: a felvételek alapján birtokvédelmet kérsz a jegyzőnél.
hát sz@r helyen laksz, de ez egy dolog...
A jegyzőhöz tartozik a csendháborítás, mint birtokvédelmi eljárás.
De, hogy mit tud tenni, az egy más kérdés...
A rendőrség első körben figyelmeztet, másodjára szokott bírságolni, ha van "tettenérés"...
Füldugót próbáltad már?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!