A rendőrség miért nem tud fogást találni a bűnözőkön?
Pár hónapja betörtek hzzánk, kamerafelvétel van és helyszínelés is volt. Az elkövetőkön ugyan maszk volt de alkatra a fél település azonnal rávágja hogy kik voltak. De sajnos semmi konkrét bizonyíték tehát ujjlenyomat vagy bármi. Település széli ingatlan így láttuk hogy a másik falu felé távoznak, kértük hogy nézzék már vissza a másik falu térfigyelőit hogy éjjel vajon milyen autó ment arra. A válasz, hogy "nem úgy van az". Mivel mindenki alkatról felismerte a két jó havert, behívták őket a rendőrségre majd holt nyugodtan és elegánsan távoztak hogy nekik bizony alibijük van, amit egy harmadik haver készségesen le is igazolt. Erre tegnap jött a levél hogy bizonyítékok hiányában vége az eljárásnak.
Személyesen azt mondta az egyik nyomozó, hogy mikor behívták őket kihallgatásra holt nyugodtak voltak, márpedig szerinte "akinek vaj van a fején" az minimum ideges. Mondjuk ez igaz, pár éve tanúként hívtak engem be egy közlekedési baleset miatt, de már akkor kissé feszült voltam hogy hát rendőrségen vagyok.
Némelyik bűnöző hogyan lehet ennyire féktelen, hogy még a lelkiismeretük sem indul ilyenkor be vagy az ösztön? Én tanúként feszült voltam ő meg tettesként holt nyugodt.
Igazából, ha nem királyunknak vagy valamelyik pénzeszsákjának van baja, akkor szerény rendőrségünk leszar mindent.
Hozzánk is törtek már be, kézzel írott dokumentumom volt telefonszámmal és névvel attól, aki csinálta, jószerivel egy vallomással ért fel a bizonyíték.
A kb. 500.000-es káromat a rendőrség pont 50.000HUF alattinak ítélte és a nyomozást lezárta. Szóval jobb, ha az ember elkönyveli, hogy ezek hasznavehetetlen kis szarosok, nem rendfenntartók, csak királyunk huszárai.
A rendőrök nem szeretnek dolgozni.
Csak a hatalmukat fitogtatni az állampolgárokon, de mikor szükség lenen rájuk, nagy nullák.
Most egy aprócska kölcsön robogóval járok(én nem vagyok apró). A minap mentem is vele a városban, jövök ki a boltból megyek is oda a motorhoz a parkolóba, régebben volt endurom, ezért van fekete motoros maszkom és full fekete sisakom, amit a kijövetel után vettem fel. (A robogó is fekete) Na 25-30 méterre meg ott volt 3zsernyák és feszengtek a skoda suv mellett. Ahogy elhaladtam melletük, azok úgy néztek, mint ha bankrablásból menekülnék.... Mondom megállítanak? Motorozni se lehet már krossz sisakba mi a f@sz??? Vagy lehet, hogy túl sokszor látták a viszkis filmet :DDDD
A cigány sorra meg nem mernek lemenni...
Nem hiszem hogy tényleg nyugodtak voltak.
De teljesen annak kell tűnni. Nem szabad kérdezősködni, sem babrálni semmivel, és a rágyújtások számára is ügyelni kell, ha dohányos vagy. ;)
Egy rutinos bűnözőről egy zsaru nem tudja megállapítani, hogy mennyire feszült. Ha megtudja, akkor viszont a bűnöző nem rutinos.
És már rég túlhaladott az a kihallgatási pszichológia, amit tanulnak. Ha ismeri, akkor tökéletesen irányítható a kihallgatás menete a bűnelkövető részéről. Néha már sajnáltam őket, ahogy a tanultakat próbálták kombinálni újra és újra. Majd feltett egy újabb kérdést, vagy "közbeszúrt" egy megjegyzést, és már tudtam is hogy mivel fog próbálkozni.
Egyszerűen az a legfőbb gond, hogy alul-képzettek.
"de alkatra a fél település azonnal rávágja hogy kik voltak."
Azért a bűnüldözés nem ennyi, kérdező....
Még jó, hogy nem az FBI profilalkotási részlegét erősítitek, te sztárnyomozók...
"Némelyik bűnöző hogyan lehet ennyire féktelen, hogy még a lelkiismeretük sem indul ilyenkor be vagy az ösztön? Én tanúként feszült voltam ő meg tettesként holt nyugodt."
Mert neked - törvénytisztelő állampolgárként - attól összeszorul a gyomrod, ha rendőrt látsz, nekik meg, bűnözőként, ez a megélhetésük.... szép is lenne, ha a rendőr látványától már bepánikolnának.
A felvétel megtekintésének, konkrét okának, kell lenni, pontosan mikor, milyen időszakot akarsz visszanézni, milyen okból.
Az, hogy az autó "a másik falu felé távozott" ez nem elég.
A másik falu területén nm történt bűncseélekmény, így azt a felvételt nem láthatod, és az sem biztos, hogy valóban arra ment, az autó...
A rendőrök csak akkor épnek, ha olyasvalakiről van szó, aki közellenség... pl. ha Szegeden történik vmi és felmerül a Kiss Krisztián név, azonnal megyeszintű nyomozást rendelnek el, mászkálnak mindenfelé a megyében kihallgatni embereket.
A Bíróság meg egy sima zaklatási ügyért 3 év fegyházra akar ítélni...
Ezzel szemben aki a csókosuk, az nyugodtan lövöldözhet Dorozsmán meg teljesen legálisan gyújtogathat tanyát Algyőn...
Erről ennyit!
Ha többet akarsz tudni, elég részletesen fent van a TikTok csatornámon a sztori.
"A Bíróság meg egy sima zaklatási ügyért 3 év fegyházra akar ítélni..."
Az nem sima zaklatási ügy, mester! Legfeljebb csak Te hiszed annak....
Nincs olyan, hogy "közellenség", ez nem Amerika... Minden bűncselekmény hivatalból üldöznek...
"pl. ha Szegeden történik vmi és felmerül a Kiss Krisztián név, azonnal megyeszintű nyomozást rendelnek el, mászkálnak mindenfelé a megyében kihallgatni embereket."
Ez egy orbitális f@szság!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!