Kezdőoldal » Politika » Rendőrség » Pénzbírság 80e forintotbkaptam...

Pénzbírság 80e forintotbkaptam nem volt a biciklin lámpa nappal ezzel büntettek meg 80e forintra. Hogyan kérhetem meg részletre? Hova kell küldenem a kérelmet?

Figyelt kérdés
2023. szept. 9. 09:43
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
24%
Téged át akarnak verni, nappal nem is kötelező a lámpa a biciklin! (Ha nem hiszed, menj be egy kerékpár-szaküzletbe, a mountain bike-ok többségét eleve úgy árulják, hogy csak prizma van rajtuk.) Eszedbe ne jusson becsicskulni és fizetni, ezek álrendőrök vagy csalók!
2023. szept. 9. 09:54
 2/16 anonim ***** válasza:
100%

Ennyi pénzért biciklit lehet venni. Ki buntetetett meg?

Remélem nem egy szabadnapos BKV ellenőr vagy MÁV kalauz

2023. szept. 9. 10:01
 3/16 anonim ***** válasza:
82%
Menj be szépen a rendőrségre a papírral a kezedben, aztán kérdezd meg, hogy ők mit gondolnak róla. Kapásból tehetsz feljelentést is, ha valami átverésről van szó. Ha valós a bírság, akkor vagy kifizeted, vagy leülöd a börtönben napi x ezer ft-ért.
2023. szept. 9. 10:09
 4/16 anonim válasza:
78%
😂😂😂😂 te rém hulye vagy
2023. szept. 9. 10:14
 5/16 A kérdező kommentje:

Nem tudott már mibe bele kötni.

Ilyen rá patintos lámpám van és nem szoktam a biciklin hagyni mert el lopják, nyilván nappal meg nem volt nálam.

Azt mondta kötelező felszerelés a lámpa ha nappal ha éjszaka.

Kis minimálbérből nem bírom ki fizetni a 80e forintot kp-ba.

Azt sem akarom hogy le üljem, le dolgozni meg nem tudom közmunkán, mert dolgozok.

Valki tudna segíteni hogy hova küldjem el kérelmet még nem késő? Neked lehet vicces kedves utolsó de sajnos ilyen világban élünk.

2023. szept. 9. 10:22
 6/16 qkker1 ***** válasza:
100%
Kamu, lámpa hiányáért nem kapsz 80 ezres bírságot!
2023. szept. 9. 10:27
 7/16 anonim ***** válasza:
50%
Mint már mondtam, menj be a rendőrségre.
2023. szept. 9. 10:40
 8/16 anonim ***** válasza:
100%

[link]

"116. § * (1) A kerékpárt fel kell szerelni

[...]

d) egy előre fehér vagy kadmiumsárga fényt adó, sötétben, tiszta időben legalább 150 méter távolságról látható lámpával,

e) egy hátra piros fényt adó, sötétben, tiszta időben legalább 150 méter távolságról látható helyzetjelző lámpával,[...]"

Ebben az a jó, hogy a rendelet szerint felszereltnek kell lennie, és nincsenek feltételes esetei. Még ha nem is életszerű, simán bele lehet kötni, és ott van a jogszabályban az előírás rá.

A 80 ezres bírság viszont nem hihető, főleg egy olyan szabálysértésnél ami simán eltekinthető lenne. 5-20 ezer közötti még reális lenne.

2023. szept. 9. 10:40
 9/16 anonim ***** válasza:
100%

Azért jártál így, mert nem fogadtad el a jóval kisebb helyszíni bírságot.

A szabálysértési határozatban benne van, hogy kérhetsz 8 napon belül meghallgatást.

2023. szept. 9. 11:32
 10/16 anonim ***** válasza:
100%
Lehet, volt egy kissé megszédülő szonda is, vagy egy elfelejtett stop tábla v hasonló bónusznak
2023. szept. 9. 11:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!