Pénzbírság 80e forintotbkaptam nem volt a biciklin lámpa nappal ezzel büntettek meg 80e forintra. Hogyan kérhetem meg részletre? Hova kell küldenem a kérelmet?
Ennyi pénzért biciklit lehet venni. Ki buntetetett meg?
Remélem nem egy szabadnapos BKV ellenőr vagy MÁV kalauz
Nem tudott már mibe bele kötni.
Ilyen rá patintos lámpám van és nem szoktam a biciklin hagyni mert el lopják, nyilván nappal meg nem volt nálam.
Azt mondta kötelező felszerelés a lámpa ha nappal ha éjszaka.
Kis minimálbérből nem bírom ki fizetni a 80e forintot kp-ba.
Azt sem akarom hogy le üljem, le dolgozni meg nem tudom közmunkán, mert dolgozok.
Valki tudna segíteni hogy hova küldjem el kérelmet még nem késő? Neked lehet vicces kedves utolsó de sajnos ilyen világban élünk.
"116. § * (1) A kerékpárt fel kell szerelni
[...]
d) egy előre fehér vagy kadmiumsárga fényt adó, sötétben, tiszta időben legalább 150 méter távolságról látható lámpával,
e) egy hátra piros fényt adó, sötétben, tiszta időben legalább 150 méter távolságról látható helyzetjelző lámpával,[...]"
Ebben az a jó, hogy a rendelet szerint felszereltnek kell lennie, és nincsenek feltételes esetei. Még ha nem is életszerű, simán bele lehet kötni, és ott van a jogszabályban az előírás rá.
A 80 ezres bírság viszont nem hihető, főleg egy olyan szabálysértésnél ami simán eltekinthető lenne. 5-20 ezer közötti még reális lenne.
Azért jártál így, mert nem fogadtad el a jóval kisebb helyszíni bírságot.
A szabálysértési határozatban benne van, hogy kérhetsz 8 napon belül meghallgatást.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!