Kezdőoldal » Politika » Rendőrség » Tanúkihallgatásnál a vallomást...

Tanúkihallgatásnál a vallomást nektek sem hagyták rendesen végigolvasni?

Figyelt kérdés
Forgatta előttem, nem nagyon volt benne más. De átolvasni nem engedte.
2023. szept. 7. 11:30
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
Pedig kellett volna. Addig, míg nem olvasod el, nem szabad aláírni.
2023. szept. 7. 11:32
 2/9 anonim ***** válasza:
100%
Sosem voltam tanú, de én szólnék, hogy hagyja rendesen végigolvasni, különben nem írom alá. Vagy olvassa fel ő nekem, ha úgy tartja helyesnek.
2023. szept. 7. 11:32
 3/9 A kérdező kommentje:

Hát remélem többet nekem sem kell menni ilyen helyre.

Akartam átbogarászni, az első oldalon ilyen adatok stb. volt., elkezdtem olvasni és nekiállt forgtani, hogy haladjunk. Az elején mindent felolvasott, hogy mit írt bele. Meg így bele-bele nézegettem, de az volt. Mondjuk lehet 4 óra volt, le akart lépni.

2023. szept. 7. 11:49
 4/9 anonim ***** válasza:
100%
Nem tudom elolvasni, nem írom alá. Sajna oda kell figyelni, én gyanúsított voltam és 8 óráig tartott mire aláírtam. Innentől már mint tanút hívott a bíróság. Fontos, mi hogyan van fogalmazva, mibe lehet belekötni és más is gyanúsított lehetsz. Fiatalon beleszaladtam, hogy csak tanú, minden oké és gyanúsított lettem a jegyzőkönyv aláírásával.
2023. szept. 7. 12:24
 5/9 A kérdező kommentje:
Utolsó, én is az lettem, ugyanis lefoglalták a telefonomat és úgy gondoltam jobb lesz elvállani (becsületsértés). Utólag bánt, hogy nem olvastam át. Egyébként az ügyész nem emelt vádat.
2023. szept. 7. 12:35
 6/9 A kérdező kommentje:
Bocsi, "zaklatás" volt, de ő zaklatott engem és nem emeltek ezért vádat. Közvádas volt. De azért érdekelt volna, mit írt bele.
2023. szept. 7. 12:58
 7/9 A kérdező kommentje:
Amúgy most jut eszembe, hogy anno általános iskolába jártam, amikor apukám sokat taxizott egy rendőr dandártábornokot, ő mondta, hogy soha semmit nem írunk alá, hogy nem olvastuk át... Amúgy ezt is elakartam, de kikapta és nem mertem balhézni.
2023. szept. 7. 15:24
 8/9 anonim ***** válasza:

Nem kaphatja ki a kezedből!

Akkor sem, ha “felolvasta”.

Ha siet, rendeljen be mégegyszer, de köteles kivárni, míg elolvasod. Addig nincs aláírás.

2023. szept. 8. 00:18
 9/9 A kérdező kommentje:

Ja, meg azt is mondta, hogy "kötelező minden szavamat leírni és nem is változtathatok rajta". A másik, hogy szerintem ilyen nincs, akár változtathattam volna is rajta, ha nem pont úgy van beleírva, ahogy jónak látom. Vagy akár ki is hagyhattam volna szerintem, ha meggondoltam magam, vagy nem úgy írta bele. Beszélgetett másról is, illetve közben bejöttek mások is, azokkal is beszélt. Meg ilyeneket is kérdezett, ami igazából nem oda tartozik...

Nekem az is fura volt, hogy konkrétan kitépte a kezemből a végén, nem ért rá, még átnézem.

Nagyon szar volt, remélem többet nem lesz ilyen.

2023. szept. 8. 14:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!