Miért erőltetik jobban a hatátvadász dolgot mint hogy a "sima" rendőrség állományát töltsék fel rendesen?
Szerintem most hagyjuk a fizetést. Én már mindkettőnek az ellenkezojet is hallottam hogy épp a határvadászok keresnek többet vagy a rendőrök. Egy biztos, a katonák mindkettőnél többet keresnek.
Inkabb a kérdésre valaszoljatok
A túlúra is csak azért játszik, mert nincs elég rendőr.
Én nem értem minek nyomatják ezt a határvadász baromságot, ugyanúgy pénzégetés mint a közmunka. Semmi haszna.
Így van, felesleges pénzkidobás. Ha valóban komoly nyomás lenne a határon akkor rendelkezésre állnak a honvédség erői illetve, ha tényleg komoly problémával állunk szemben akkor rendesen kiképzett, rendesen felszerelt, legalább 2 nyelven kommunikálni tudó rendőri/határőrállományra van szükség.
Mivel a kiírás szerint akármelyik 8 általános elvégzett bugris jelentkezhet határvadásznak és a 160 órás képzés elvégzése után fegyverrel grasszálhat a határon vagy kuksolhat egy magaslesen én nem arra következtetek,hogy olyan baromi bonyolult operatív feladatokra elvégzésére lenne igény a határon.
2022 van. Felküldhetnénk egy-két normális drónt, amik fél napokat tudnának ott keringeni a megfelelő érzékelőkkel,kirajhatnánk a meglévő hő és infrakamerák mellé újakat és akkor nem lenne arra szükség, hogy 7/24/365-ben egy rakás ember nézze a határkerítést vagy aludjon a magaslesen. Ha a mexikói határon meg tudták így oldani - pedigg ott tényleg van némi esemény - akkor nekünk is menne. Akarjuk egyáltalán? Van rá szükség?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!