Rendőrségen a nyomozónak ban valami külön végzettsége, vagy ugyanolyan rendőr, mint a többi?
A legtöbb rendőr ilyen rendőrtiszti iskolába járt. Vagy tudok átképzett határőrökről is.
De azt kétlem, hogy ezeknek egyetemi végzettsége lenne. Akkor nem lennének ilyen hülyék.
Tiszthelyettesek, zászlósok is lehetnek nyomozók, náluk a beosztás megnevezése is “nyomozó”. Ők tipikusan 2 éves tiszthelyetti képzést végeztek (most ezek rendészeti szakgimnáziumok), melyhez a bemeneti követelmény érettségi.
A tiszti beosztások nyomozótiszt, főnyomozó, kiemelt főnyomozó, osztályvezető-helyettes, osztályvezető.
Ők jellemzően NKE RTK felsőfokú alapképzés (ez volt régen a főiskola) végeznek, később pedig régen jellemzően jogász képzettséget szereztek (dr. cím), ma sokan NKE RTK mesterképzésére (ez volt régen az egyetem) mennek.
Kérdező, az orvosi egyetem 6 év, utána rezidens van 3-5 évig (szakosodástól függően).
Most írjak ki én is rólad kérdést, hogy még ezt is rosszul tudod, de itt okoskodsz?
13. és a korabbi válaszaiban teljesen jól leírta, mi a különbség a rendőr tiszthelyettes és rendőrtiszt között, és miképpen lesz valakiből nyomozó.
Megkaptad a kérdésre a választ, most már állj le a baromságaiddal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!