Kezdőoldal » Politika » Rendőrség » Rendőrségen a nyomozónak ban...

Rendőrségen a nyomozónak ban valami külön végzettsége, vagy ugyanolyan rendőr, mint a többi?

Figyelt kérdés

A legtöbb rendőr ilyen rendőrtiszti iskolába járt. Vagy tudok átképzett határőrökről is.

De azt kétlem, hogy ezeknek egyetemi végzettsége lenne. Akkor nem lennének ilyen hülyék.

2023. aug. 29. 20:48
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
100%

Tiszthelyettesek, zászlósok is lehetnek nyomozók, náluk a beosztás megnevezése is “nyomozó”. Ők tipikusan 2 éves tiszthelyetti képzést végeztek (most ezek rendészeti szakgimnáziumok), melyhez a bemeneti követelmény érettségi.

A tiszti beosztások nyomozótiszt, főnyomozó, kiemelt főnyomozó, osztályvezető-helyettes, osztályvezető.

Ők jellemzően NKE RTK felsőfokú alapképzés (ez volt régen a főiskola) végeznek, később pedig régen jellemzően jogász képzettséget szereztek (dr. cím), ma sokan NKE RTK mesterképzésére (ez volt régen az egyetem) mennek.

[link]

2023. aug. 30. 07:16
 12/14 A kérdező kommentje:
Osztályvezetőkből ilyen határőrökből átképzetteket is tudok.
2023. aug. 30. 07:30
 13/14 anonim ***** válasza:

Kérdező, az orvosi egyetem 6 év, utána rezidens van 3-5 évig (szakosodástól függően).

Most írjak ki én is rólad kérdést, hogy még ezt is rosszul tudod, de itt okoskodsz?

13. és a korabbi válaszaiban teljesen jól leírta, mi a különbség a rendőr tiszthelyettes és rendőrtiszt között, és miképpen lesz valakiből nyomozó.

Megkaptad a kérdésre a választ, most már állj le a baromságaiddal.

2023. aug. 30. 09:26
 14/14 anonim ***** válasza:
Levike már doktorandusz is vagy? Jobban értesz a joghoz a képzett rendőröknél?
2023. szept. 3. 03:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!