Rendőrségen a nyomozónak ban valami külön végzettsége, vagy ugyanolyan rendőr, mint a többi?
A legtöbb rendőr ilyen rendőrtiszti iskolába járt. Vagy tudok átképzett határőrökről is.
De azt kétlem, hogy ezeknek egyetemi végzettsége lenne. Akkor nem lennének ilyen hülyék.
Ugyanolyan rendőr, mint a többi, csak nyomozó.
Van külön végzettsége. Egyetemet végez, pl. a Közszolgálati egyetem bűnügyi szakán végez. Itt láthatsz is róla egy videót (az oldalon lefelé a negyedik):
Nyomozó, az egy beosztás, kérdező!
Nem feltétlenül kell tisztnek lenni hozzá....
De azért arról tudjál, hogy a legtöbb nyomozó az NKE (ami egyetem) valamilyen szakirányát végzi el.
És azt is jó ha tudod, hogy ha tiszthelyettesként vagy nyomozó, akkor azért előbb-utóbb elküldenek az NKE - re.
Úgyhogy de, egyetemet végez a legtöbb nyomozó.
A határőrt - elsősorban - járőrnek képzik át, a rendfokozattól függően.
Persze a tiszti állománynak itt is több lehetősége van...
"Akkor nem lennének ilyen hülyék."
Szerintem neked mindössze előítéleteid vannak a nyomozókról, de - szakmai tudáson alapuló - reális tapasztalatod nincs.
Ha ez alapján nézed hülyének a nyomzókat, az leginkább Téged minősít.
Kérdező!
És ezt mégis miből gondolod?
"Jogszabályokat én jobban ismerem... "
Azért ez nem biztos. De ha még így is lenne, akkor se legyél azért annyira oda magadtól....
"Azt sem tudja, hogy pszichológus is lehet doktor, meg hogy a pszichiáter orvos. De attól még nem ugyanaz a kettő. Ez csak egy példa."
De tudja.
Attól, hogy te értelmetlennek tartod a kérdéseit, még simán lehet, hogy nyomozati szempontból megvannak az okai... csak ezt nem hozza a tudomásodra.
"Rémlik, hogy a tanú meg a vádlott nem ugyanaz?"
És azt tudod, hogy a tanúból simán lehet még vádlott is akár?
Arra reagáltam, hogy nem csak "bűnözők" mennek a rendőrségre...
Amúgy én tartom magam ahhoz, hogy szerintem ezek nem mindegyike végzett egyetemet. Lehet előléptettek stb., például emberünk a példa, pár éve még járőr volt. Egyetemmel szerintem nem lesz járőr. Itt is van ilyen rendészeti szskiskola érettségi után, szerintrm ilyet végzett a többség. Szimplán érdekelt volna, ennyi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!