Ha a rendőrségre bejelentés érkezik a 112 ről, hogy autókkal motorosokkal gyorsasági versenyeket tartanak. Ez esetben a rendőrségnek mi a feladata? Lehet erre akció terveket készíteni?l Ha rendszeres és éjszaka folynak ezek a versenyek.
"itt az önkormányzat ilyenért hozott egy rendeletet, és a motorkerékpárokat kitiltotta azon utcákból ahol a versenyek megtartására lakossági bejelentések érkeztek, "
Ez a világ legnagyobb hülyesége volt az önkori részéről...
Aki abban az utcában lakik vagy ott lenne dolga, és mocija van, az most menjen gyalog?
Az Árpád hídon történteknél VÉLETLEN volt a biciklis halála...
A rendőrségi eljárások azért eredménytelenek, mert lehetetlen tettenérni őket... ahhoz túl jól szervezettek.. .
Mindig a legutolsó pillanatban dötenek a helyszínről , csak a beavatottak tudnak a versenyekről, vannak figyelők, akik a rendőrségi csatornákra állnak rá és értesítik a résztvevőket, ha jönnek a zsaruk...
És ezek a "versenyzők" nem hülyék...
Én - személy szerint - nem szeretem a Halálos Iramban sorozatot, mert nem a valóság, annyiban, hogy a zsaruk azért korántsem annyira hülye, tehetelen idióták, ahogy a sorozat beállítja őket, az utcai törvénysértőkből meg valóságos népi hősöket csinál a filmsorozat... de ez az én problémám.....
Annyit azonban mégis a sorozat javára kell írni, hogy csak a filmbéli módszer lehet eredményes: ha esetleg a rendőrség beépítene valakit az utcai versenyek világába, akkor tetten lehetne érni őket... na akkor igen.
Akkor meg lehetne állítani őket.
De máshogy nem.
5/5 válaszához.Boszi hogy hozzá szólok, de nem vagyok rendőr de nekem is lehetnek elképzeléseim. Az Árpád hídi halálos baleset igen az nem szándékos baleset volt, de a szabálysértő gépkocsivezető okozta a balesetet mert versenyzett!
A Visegrádi motorosok kitiltását én nem ismerem, de biztosan lehet megoldás az ott lakóknak a behajtására, de szerintem hogy oda elfajultak a dolgok annak biztos hogy voltak már előzményei is. Tiltott versenyek amely napi szinteken zajlanak, ott ezt a kitiltást kell alkalmazni, Azért az mégsem járhatja, hogy éjszaka a versenyek miatt fáradtan menjenek az emberek dolgozni, mert éjjel zavarják őket, és nem tudják magukat kipihenni.Ebbe bizonyára egyet értünk.
Szerintem a rendőrségnek számos megoldása lehetséges az ilyen veszélyes versenyek felszámolására. Kérhetnek másik rendőrségtől segítséget, éjszaka naponta civil ruhában megfigyelések az eseményekről, biztosan megoldható titokban felvett videók stb. Tehát szerintem ha a rendőrség véget akar vetni egy szabálytalan versenynek azt megtudja oldani.
Végül elszomorító az hogy valaki e fórumhoz fordul, és olyant írnak a rendőrségtől, hogy beleszarhatok a szádba???? Ez mi egy rendőrtől. Kérem ezért olyan a közbiztonságunk amilyen mert a rendőrség közömbös minden ügyben.
"Az Árpád hídon történteknél VÉLETLEN volt a biciklis halála."
Az neked még nem jött át, hogy éppen az a baj a közúton rendezett gyorsulási versenyekkel, hogy valaki VÉLETLENÜL meghal?
(Mármint egy kívülálló, mert a résztvevő meg is érdemli.)
"Az neked még nem jött át, hogy éppen az a baj a közúton rendezett gyorsulási versenyekkel, hogy valaki VÉLETLENÜL meghal?"
Nem, baszki... mert a gyorsulási versenyeket nem azért rendezik, hogy valaki meghaljon!!
Ha ilyen történik, az véletlen!
"Kérhetnek másik rendőrségtől segítséget, éjszaka naponta civil ruhában megfigyelések az eseményekről,"
A saját körzetnek (rendőrségnek) is van elég baja, nem tudnak embereket kölcsönadni..... tudod, létszámhiány......
Hol akarsz megfigyeléseket végezni?
Pont arról a szól a dolog, hogy nem tudják, hol lesznek a "versenyek", csak a beavatottak tudják....
Vagy le akarsz záratni minden 2 vagy 4 sávos útszakaszt, arra hivatkozva, hogy hátha ott lesz a "verseny", mert az útszakasz alkalmas ilyenre?
Nem kapnál rá engedélyt....a feltételezés nem elég.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!