Kezdőoldal » Politika » Rendőrség » Foglalkozik ezzel a rendőrség,...

Foglalkozik ezzel a rendőrség, ilyen pitiáner üggyel? Jogos a főnök felháborodása?

Figyelt kérdés
Bejelentést tettem a nébih felé emailben, amit ki is vizsgáltak az élelmiszerelőállító munkahelyemen. A főnök felolvasta,hogy mi szerepelt az emailben, és hogy feljelentést tett ismeretlen tettes ellen. Szerintetek ki fog derülni, hogy én voltam a bejelentő vagy ilyen üggyel nem is fognak foglalkozni? Emailben annyi volt a nevem,h Kicsi Csillag, szóval név sem volt, de alapból névtelenként tettem meg a bejelentést. IP címem lekérik, megkeresik az email,internet szolgáltatót? Az emailcímet nem adták meg, csak hogy mi volt a levélben leírva. A kivizsgálás utáni emailben megköszönték az üzenetemet, mert úgy látták, hogy részben igaz volt amit bejelentettem,így azonnal tettek valamit az ügy érdekében.

2023. máj. 30. 10:28
A kérdező szavazást indított:
Igen
Nem
Bonyolultabb ügyekkel sem foglalkoznak
Nem olyan dolog, ami rendőri intézkedést és kutakodást igényel
8 szavazat
 1/9 anonim ***** válasza:
96%

A főnök milyen váddal tett feljelentést?

Az nem alap egy rendőrségi feljelentésre, hogy szabálytalanul dolgoznak és ezt valaki az ellenőrzést végző hatóság felé bejelentette. :-)

Ha esetleg nem igaz, ami az e-mailben áll, akkor se nagyon történt itt bűncselekmény vagy szabálysértés. A hitelrontás nem áll meg, mert nem széles nyilvánosság előtt, nem a lakosság, az ügyfelek vagy üzleti partnerek előtt tettél ilyen kijelentést. A Nébihtől nem is szabad kijutnia infónak arról, hogy egy ellenőrzött egységnél milyen szabálytalanságról kaptak bejelentést és végül mi igazolódott be.

2023. máj. 30. 10:40
 2/9 A kérdező kommentje:
Azt épp bele írta a főnök hamis tartalomnak, amit jól csinálnak akkor, de csak akkor mikor ellenőrzés van. Szóval az is igaz, csak az ellenőr az elmondásban hisz. Ha ott lenne egy beépített emberük egyből lebuknának, de akkor bezárás lenne a vége. Nem is értem mibonyulult lenne benne, csak akkor bukna be sok cég. Ez a 2. bejelentésem volt idén, csak az első pont rosszkor volt, mert esett az eső így nem is volt nagyn munka. A másodikon pedig ebéd előtt jött, és csak 4 utána ment el. Na ott lett valami. Arra is gondoltam,h így akarják a jelentgetőt beszaratni,h ne tegye többször. Idegesek, mert lett hatása, bővebb infót még nem kaptam az ellenőrzésről. Szerintem sem fognak ezzel bíbelődni, mászkálni ide-oda, hogy lenyomozzák, h honnan is jött a bejelentés. Munkatársaim szerint sem adnak ki 3. Félnek adatokat. Fenyegető üzenetekkel sem foglalkoznak, nemhogy ezzel.
2023. máj. 30. 11:10
 3/9 anonim ***** válasza:
0%
Felesleges volt idétlenkedned, most ihatod a következményeit. Kb. arra emlékeztet az eset, amikor az egyik bunkó szomszéd feljelentett (veszített az ügyben), amire mi 5 feljelentéssel reagáltunk, amiből 4 be is talált. Ha nem púposkodik, akkor ezt megúszhatta volna.
2023. máj. 30. 11:13
 4/9 anonim ***** válasza:
46%

Azt nem értem, ha ennyire szar a hely, akkor minek dolgozol ott. Ha be akarod záratni, akkor utána úgyis új helyet kellene keresned, de ha most elhúzol onnan, akkor nem teszed tönkre x másik család életét azzal, hogy munkanélkülivé teszed őket.

Látod az ilyen tessék lássék ellenőrzéseknek semmi értelme. Majd ha nem akar senki ott dolgozni, akkor majd talán elgondolkodik a főni, hogy változtatni kéne.

2023. máj. 30. 13:22
 5/9 anonim ***** válasza:
68%

"akkor nem teszed tönkre x másik család életét azzal, hogy munkanélkülivé teszed őket."

A szabályok be nem tartásán konkrétan életek múlhatnak, főleg az élelmiszeriparban, de kb bármely másik ágazatban is. A szabályokat nem jókedvből hozzák, hanem azért, mert a szabályok betartásával érhető el az elvárt minőség. Majd akkor is munkanélküli lesz mindenki, ha a nem rendesen fertőtlenített hely miatt belekerül valamilyen allergizáló cucc az elméletben mentes termékbe és egy gyerek megfullad tőle, csak ép elméjű ember nem akarja megvárni az ilyen tragédiákat. De ha éppen az az x család be sincs jelentve, mert a főnök spórolni akar és hazudik a munkavállalóknak, azzal sincsenek sokkal előrébb.

2023. máj. 30. 14:05
 6/9 anonim ***** válasza:
100%

Kérdező!

Ha a főnököd nem nagyon hülye, rájön, hogy ki nyomta föl, akkor pedig - bizony jogosan - akár ki is rúghat!

"Emailben annyi volt a nevem,h Kicsi Csillag, szóval név sem volt, de alapból névtelenként tettem meg a bejelentést."

Akkor honnan tudnák, hogy Te voltál?

"IP címem lekérik, megkeresik az email,internet szolgáltatót?"

És ugyan mi a f@szért kérnék le az IP címed egy közérdekú bejelentésénél?

Te nem feljelentést tettél, amit - adott esetben - ha ki kell egészíteni, megkereshetnek.

2023. máj. 30. 15:11
 7/9 A kérdező kommentje:
Nem a bejelentésem miatt, hanem a feljelentése miatt mérnének le. Inkább le sem írom a higénia körülményeket...
2023. máj. 30. 15:18
 8/9 anonim ***** válasza:
100%

De nem követtél el semmit, a rendőrség nem fog vele foglalkozni. Nébih bejelentést bármikor, bárki tehet, akár névtelenül, ebben nincsen semmi törvénysértő.

Ha tudja hogy ki nyomta fel a céget, akkor legrosszabb esetben kirúghat, de a rendőrség nem fog foglalkozni vele.

2023. máj. 30. 16:22
 9/9 anonim ***** válasza:

"Inkább le sem írom a higénia körülményeket..."

Pedig inkább azt írnád le, hogy lássuk egyáltalán milyen gyártóról, miről van szó.

2023. júl. 2. 18:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!