Kezdőoldal » Politika » Rendőrség » Kérdésem arra irányul, hogy...

Kérdésem arra irányul, hogy Dunaújvárosban hányszor kell írásban feljelentéseket tenni, éjszakai órákban motorosok által okozott akkora hangzavar miatt hogy fél város nem tud pihenni aludni? Ez szabálysértésnek minősül, ez büntethető.

Figyelt kérdés
A motorosok naponta 20óra 40 perckor gyülekeznek a belvárosban lévő OMV üzemanyag kútnál, és onnét indulnak a város különböző utcáin gyorsasági versenyekre, a város utcáin, világítás nélkül és irgalmatlan hatalmas nagy hangzással,ami akadályozza a város lakóit az alvásban pihenésben, két motoros meg a hátsó kerekein megy gyorsan, tilosban és nagyon gyorsan. Sajnos ami szomorú, hogy az OMV kutasokkal összejátszanak, amikor lakók számon kérjük a motorosokat hogy milyen jogon hangoskodnak az éjszaka folyamán, fenyegetnek, és azt mondják lehet menni a rendőrségre, azok azt sem veszik észre amikor a rendőrség előtt elsuhanunk. Ezek a versenyek éjjel 2 óráig szoktak lenni. Tegnap három telefonkérés volt a rendőrséghez, kérve a segítségüket, erre 3 óra múlva mentek el autóval, nagyon lassan, de a kék villogó megkülönböztetőjüket villogtatták.Érthetetlen. Talán a rendőrök is összejátszhatnak ezekkel a hangadó szabálysértőkkel? Lehet, ugyan is a gyanú az már megalapozható. 22:00 tól reggel 06:00 ig aki olyan hangzavart okoz hogy azzal a pihenést az alvást akadályozza az szabálysértést követ el és bírságolható. Miért nem lehet a szabályokat betartani? És betartatni? Van több olyan lakó is akinek a beszámítóképességével baj lehet, félő hogy azok szegekkel csavarokkal megfogják az utakat szórni, ezeken az utakon rendszeresen mennek a tűzoltók, mentők, rendőrök is sürgős ügyeikre, és mi van ha éppen valamelyik ilyen autó kap szegtől dúrdefektet.Mert ha a motorosok mennek bele azokért nem kár, azokat otthon nem várja senki. Ma 83 lakó aláírta az érintett útszakaszokon lakók egy feljelentést az Országos Rendőr Főkapitányságra, ma feladásra került ez a feljelentés, hátha az esetleges rendőri korrúppciónak is véget tud venni az Országos Rendőr Főkapitányság, mert ami itt folyik abból előbb utóbb tragédia fog lenni, amit a lakók nagyon elszeretnének kerülni, de azok már kevesek ezekkel a fiatal gyerekekkel szemben. Talán sikerül választ kapni a megoldásra, és a végleges szabálysértések felszámolására.
2023. aug. 23. 14:49
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
0%

“ 22:00 tól reggel 06:00 ig aki olyan hangzavart okoz hogy azzal a pihenést az alvást akadályozza az szabálysértést követ el és bírságolható.”

Uhh baszki, mekkora gond a van fejbe. Ilyen szabály nem létezik.

Az, hogy hangos a motor nem lesz büntethető. Ha nem felel meg a közúti közlekedés szabályainak amiatt el járhatnak vele szembe, de ezt egy hétköznapi utcai járőr nem fogja tudni megállapítani.

Villamos sín közelében lakom jelenleg. Hangos a villamos. Hívják rendőrt?

Aki a reptér közelében lakik az amikor repülőt hall telefonáljon? Kikacagnak.

A 3 órával később kierkezes kék villogó oka is egyértelmű.

Ezerszer fontosabb, valódi rendőri intézkedést igénylő eseteknél voltak. Utána pedig feltették a villogot, hogy az ilyen bejelentők akik az ablakban lesik 3 órán keresztül, hogy mikor jön a rendőr biztos észre vegye.

“ Talán a rendőrök is összejátszhatnak ezekkel a hangadó szabálysértőkkel? ”

Igen. Pár tízen, huszon éves fiatal, havi szinten fizet a helyi kapitánynak, ezért nem basztatja őket a járőr.

“ Mert ha a motorosok mennek bele azokért nem kár, azokat otthon nem várja senki.”

Itt megint valami zavar van a toronyban. Mi a logika abban, hogy a motorost nem várja senki haza? Ma Magyarországon nincs olyan motoros akinek lenne családja, barátai?

“ Ma 83 lakó aláírta az érintett útszakaszokon lakók egy feljelentést az Országos Rendőr Főkapitányságra, ma feladásra került ez a feljelentés, hátha az esetleges rendőri korrúppciónak is véget tud venni az Országos Rendőr Főkapitányság”

Ez a kedvenc részem, mindenkepp írd meg, az eljárás végét.😂

2023. aug. 23. 20:12
 12/20 anonim ***** válasza:
70%
#11 Szerintem el se fogja olvasni senki, az első kukában landol :)
2023. aug. 24. 05:17
 13/20 anonim ***** válasza:
70%

"Aki a reptér közelében lakik az amikor repülőt hall telefonáljon? Kikacagnak."

Olyan sokszor előfordul, hogy a majom céltalanul repked mert nem tud már mit csinálni jó dolgában. Olyankor azt kívánom, hogy bárcsak lezuhanna.

2023. aug. 24. 05:29
 14/20 anonim ***** válasza:

11 válaszadónak a hozzászólása, zavart, kevert, értelmezhetetlen, azt bizonyította ezzel hogy a jog világának a jártasságától messze elesik, viszont védi a tisztességtelen szabálysértőket.Jó hogy a törvényeket jogalkotók alkotják, és nem ilyen összevissza kusza gondolkodásúak.

12 és a 13 válaszadóknak is ezt tudom mondani, mint a 11 válaszadóknak. Mi nem akarunk mást mint hogy a törvényes jogainkat a rendőrség biztosítsa a szabálytalankodóktól. És ha ezt valakik nem értik, akkor azoknál baj van a toronyban.

2023. aug. 24. 08:18
 15/20 anonim ***** válasza:

11 válasz adónak, hogy tudja!

„Csendháborításnak minősül minden olyan tevékenység, aminek keretén belül az okozott zajjal másokat zavarunk.”

Ha azonnali rendőri intézkedést igénylő esetet kíván bejelenteni, az ingyenesen hívható 112 segélykérő számon tegye meg!

2023. aug. 24. 12:51
 16/20 anonim ***** válasza:

Kedves 15#

Köszönöm a válaszod viszont

“ Csendháborításnak minősül minden olyan tevékenység, aminek keretén belül az okozott zajjal másokat zavarunk.”

Ez gondolom valahonnan, szuper internetes cikkből kiragadott mondat. Csak, hogy nem helyes. Eszerint csendháborítást követ el a mentős, csendháborítást követ el délután 1kor a útépítő munkás, csendháborítást követ el egy M5 BMW a körúton, hiszen hangos.

Ajánlom figyelmedbe, ha valaha jogi témában szeretnél válaszolni, ahelyett, hogy ilyen cikkekre hagyatkozol, üsd fel a jogszabályt. Ezt most megteszem neked, segítek. Itt a csendháborítást jogi tényállása:

“ Aki lakott területen, az ott levő épületben, vagy az ahhoz tartozó telken, tömegközlekedési eszközön, továbbá természeti és védett természeti területen indokolatlanul zajt okoz, amely alkalmas arra, hogy mások nyugalmát, illetve a természeti vagy a védett természeti értéket zavarja, szabálysértést követ el.”

Na itt ugye ez majdnem az amit te írtál. Viszont ha elolvasod egy szó megütheti a szemed. Ez az a szó, ami miatt a mentős mikor szirénázik, a villamos sofőr mikor megy, az útépítő bácsi sem követ el csendháborítást. Ez az egy szó, ami hiányzik a te szövegedből, pedig talán az egyik leglényegesebb szó. És pont ezért helytelen a te általad másolt szöveg. Mert egyáltalán nem minősül minden zaj, ami zavar másokat csendháborításnak. Segitek, ez az szó az indokolatlanul. A csendháborításhoz a keltett zajnak indokolatlannak kell lennie.

Ha nekem hajnal 2kor tűz eset lesz és elkezdek kiabálni, akkor az nem csendháborítás mert indokolt. Ha ezt indokolatlanul teszem, akkor máris csendháborítás.

Na itt jön elő a kérdező része. Indokoltam zaj keltés-e a hangos motor. Hiszen az a motor hangos és közlekedik. Ez indokolatlan?( tudom most itt a sok szabály követő szerint igen.) Nem a ti, nem az én hatásköröm megállapítani, de a rendőrség nem hinnem, hogy egy közúti közlekedésben részt vevő járművet a hangjáért csendháborítással büntet.

2023. aug. 24. 13:11
 17/20 anonim ***** válasza:

Tisztelt 16 os választ adó!

Ha Ön figyelmesen elolvasta volna a 9- választ adónak a válaszát abban pontosan benne van az, hogy mely időszakokra milyen hangos tevékenységekkel követi el valaki a csendháborítás tényét.

Ön is úgy másolta ki a hivatkozott jogszabály részt.Ime: [link]

Az az Ön baja, hogy a jogban teljesen járatlan, ugyanis a jog egy nagyon tág fogalom, ami Önnek problémás, ez nem baj, csak a butaságát bizonyítja a hülyébbnél is hülyébb okoskodásaival.

Én ezzel be fejeztem az Önnel való vitát.

Tudja ha egy motorkerékpárt szabálytalanul átalakítva helyezik forgalomba, pl kipufogódob nélkül használja egy városban, azzal a közlekedési bűncselekményt megvalósítja aki így használja a motorját éjjel városban, mint ahogy a poszt írója is írta.De, ha Ön beáll lakot területen belül éjjel 01:00 órakor egy benzinkútra, és bemegy egy kávét meginni, a kocsijában hangosan szól a zene, és Ön még az autó ajtaját is kinyitja, na, azzal is csendháborítást valósított meg.

Javaslom olvasgassa az itt adott jogilag megalapozott válaszokat, sokat érhet vele amíg Ön, nagykorú lesz.

2023. aug. 24. 14:17
 18/20 anonim ***** válasza:

Ajajajj

“ kipufogódob nélkül használja egy városban, azzal a közlekedési bűncselekményt megvalósítja ”

Tudnád a Btk-ban megnevezni paragrafus szerint megnevezni, melyik ez a bűncselekmény?

“ a jog egy nagyon tág fogalom”

Igen. Csak mi nem a jogról beszélgetünk mint fogalom, hanem jogi témában beszélünk egy konkrét szabalysértésről. Az a konkrét szabálysértés amiről mi beszélünk(láthatóan te nem) nem tág fogalom. Fekete és fehéren leírja.

“ De, ha Ön beáll lakot területen belül éjjel 01:00 órakor egy benzinkútra, és bemegy egy kávét meginni, a kocsijában hangosan szól a zene, és Ön még az autó ajtaját is kinyitja, na, azzal is csendháborítást valósított meg.”

Igen. Ez indokolatlan zaj keltés. Csak mi nem erről beszélünk, hanem a hangos motorokról ami közlekedésről szól. Ne beszéljen össze vissza.

Jó sok butaságot össze hordott, bár egyiknek sincs semmi értelme. Nagy a baj a fejben, látszik nem látja át a jogszabályokat.

2023. aug. 24. 15:33
 19/20 anonim ***** válasza:

18 nak. Szerintem te vagy rendőrke vagy, vagy egy örült szabálysértő motorosok egyike lehetsz. A 17 válaszoló leírta mivel követik el a motorosok, a szabálysértéseket.

kipufogódob nélkül használják egy városban a motorokat azok akik ezzel közlekednek. Ez bizonyára megalapozza a csendháborítás szabálysértését. Szerintem a 17 válasz adó sem és én sem vagyok jogban járatos, de szerintem, aki ezt a posztot megosztotta, az sem.DE TE SEM VAGY EGY JOGBAN JÁRATOS SZEMÉLY! Engem nem érint ez az ügy.Én csak próbáltam, az én meglátásaimat az ügyben megosztani.A csendháborítás szabálysértés elkövetésében sok sok minden bele tartozik. Remélem, a rendőrök véget vetnek ennek a város lakóinak jogos szabálysértésnek, mert olyan motorokkal biztosan nem kaptak műszaki vizsgákat, ezért szabálytalan ilyen motorokkal közlekedni.Ja, és te írtad, hogy a levél egy kukába fog landolni, és választ sem fognak adni. Tudod kiskomám, egy könyvelt postai küldeménynek súlya van, arra köteles választ adni, és öt évig meg kell őrizni az ilyen küldeményeket.Különben te kérted a posztolót hogy majd számoljon be itt a posztjában az ügy hogyan végződött. Miért kérted erre? Én a posztoló helyében nem számolnák be erről, ez nem a te ügyed, ezért semmi közöd hozzá nincsen.Nagyon helyesen tette a posztoló, hogy ki szált ebből a vitából, mert értelmetlen.Szerintem a te fejedben egy tekeredett óriáskígyó lakózik, ami zavarhatja a torony agyműködését.

2023. aug. 24. 17:55
 20/20 anonim ***** válasza:

11-es!

Hülyeségeket írsz.

Ezek az állatok gyorsasági versenyeket rendeznek, szándékosan hangosan dübörgetve, kivilágítatlanul!

A fővárosban már éjszaka portyáznak emiatt a rendőrök, mert a hidakon vadállat autósok csinálják ugyanezt. A minap egy szabályosan haladó kerékpárost gázoltak így halálra.

Az ilyen brigantiktól örökre be kell vonni a hajtási engedélyt, és közúti veszélyeztetésért lesittelni.

2023. aug. 25. 02:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!