Kezdőoldal » Politika » Rendőrség » Nem lehetne legálisan létrehoz...

Nem lehetne legálisan létrehozni egy erkölcsrendészetet?

Figyelt kérdés
Olyat akik lehajítják a járművekről a büdös, csöves embereket. Az agresszív kötekedőket beviszik és jól megagyalják. Szemetelőket keményen megbírságolják és eltüntetik az utcáról a kéregetőket.

2023. júl. 29. 10:40
1 2 3 4
 11/31 anonim ***** válasza:
Mondjuk a felsoroltaknak semmi köze az erkölcsrendészethez.
2023. júl. 29. 11:59
 12/31 anonim ***** válasza:
91%

Ha erkölcsrendészet lenne, akkor az olyan dolgokba szólna bele, mint pl. házasságtörés, kicsapongó életmód, öltözködési szokások stb.Tehát amire írott törvény jelenleg nincs.

Pl. A szocializmusban is volt olyan, hogy a házasságtörőket behívatták elbeszélgetésre ahol felszólították, hogy hagyjon fel ezzel, mert a szocializmusban ez nem megengedett.Ezt nagyszülők mesélték nekem, hogy voltak a környezetükben ilyen esetek.

Természetesen a magas rangú embereknek ezt is szabadott, csak az átlag prolinak nem.

Egyébként a szemetelés most is szabálysértésnek számít, a tömegközlekedésben nem kötelesek retkes, büdös, piás embereket szállítani, ugye a garázdaság is létező fogalom.

2023. júl. 29. 14:05
 13/31 anonim ***** válasza:
A "jól megagyalás" nem tűnik jogállami módszernek.
2023. júl. 29. 19:41
 14/31 anonim ***** válasza:
70%

“ Olyat akik lehajítják a járművekről a büdös, csöves embereket.”

És csak a büdös csöves embereket hajítják le, vagy elég az ha valaki esetleg büdös vagy csöves?

Ki dönti el, ki büdös és ki csöves? Innentől én mint erkölcsrendészetis bárkit ledobhatok a buszról, mert büdös el vagy csövesnek ítélem meg? Honnantól lesz egy ember csöves? Mikortól dobálhatom le az embereket? Ezeket te határozod meg, vagy kicsoda?

Mi számít büdösnek? Van aki imádja a benzin szagát, van akinek olyan büdös, hogy el sem tudja viselni.

Parfümöt is, rengeteget fújnak magukra, de én nekem hányingerem van tőle. Akkor azokat is dobálhatom le, hiszen nekem büdös.

Én utálom a levendula szagot, van aki imádja. A büdös túl tág fogalom.

“ Az agresszív kötekedőket beviszik és jól megagyalják”

Mennyire agyalják meg őket? Kicsit pofozgatják vagy gumibottal ütik amég jól esik? Esetleg ököllel üthetik csak az arcát? Csak a testét lehet ütni? Vagy mi fér bele? Mi van ha megütik, elesik es meghal vagy bármilyen maradandó sérülést szerez? Ki a hibás? Te vállalnád ezért a felelősséget?

Ki az agresszív kötekedő? Akire akarom ráhúzom, mert nekem nem szimpi, rasszista vagyok, előítéletes vagyok. Bárkit beviszem jól megagyalom és közlöm, hogy hát ő egy agresszív kötekedő volt?

“ eltüntetik az utcáról a kéregetőket.”

Hova? Újra nyitjuk a koncentrációs táborokat és elégetik őket? Belelöjjük a Dunába? Elvisszük őket munkatáborba? Meddig kell dolgozniuk? Életük végéig kényszer munka?

Gondolkodtál esetleg ilyen apró, mellékes dolgokon?

Vagy annyi jutott az eszedbe hogy minden büdös, csövest dobjanak le, kötekedőket verjék agyon és a kéregetők tűnjenek el.

2023. júl. 29. 20:01
 15/31 A kérdező kommentje:
Ha arra használják a jogállamiságot, hogy a normálisan élni akaró embereket következmények nélkül abuzálják akkor a társadalom nem áll készen erre a fajta szabadságra.
2023. júl. 29. 20:09
 16/31 anonim ***** válasza:

Erkölcsrendészet, feladatkörileg ma is létezik a Közrendvédelem körében, de teljesen más a feladata.

Amiről viszont Te beszélsz, annak semmi köze a semmilyen rendészethez, vagy rendvédelemhez.

Az konkrétan kényszerítés vagy személyi szabadság megsértése, illetve testi sértés.

A magadfajta nagyon komolyan visszaélne a hatalmával, ha bármilyen kis hatalmat is kapna az államtól.

A te mentalitásoddal egy diktatórikus országban kellen élned. Szerintem Észak-Korea tetszene neked....

2023. júl. 29. 20:56
 17/31 anonim ***** válasza:

A kérdéseimre nem kaptam választ.

“ Ha arra használják a jogállamiságot, hogy a normálisan élni akaró embereket következmények nélkül abuzálják ”

29 éves, normálisan élni akaró felnőtt vagyok. Se én se a környezetembe egyetlen embert nem tudok akire ez igaz lenne amit írtál. Nálad nagy a gond az biztos.

2023. júl. 29. 20:57
 18/31 A kérdező kommentje:
16 Ok valószínűleg igazad van velem kapcsolatban de ez a mostani mentalitás nézd meg hova vezet. Elengedték a gyeplőt, kis túlzással mindenki azt csinál amit akar. Ilyen társadalom nem érdemli a túl nagy szabadságot mert durván visszaélnek vele! Ha viszont bekeményítenek annak persze áldozatául esne néhány kényelmes dolog amiket eddig megszoktunk de bizonyos áldozatok nélkül sose mászunk ki a gödörből. Nyilván ehhez a politikának is egy új irányt kéne szabni, ami nem ilyen öncélú mint amilyen most, mert különben csak egy katonai diktatúra lenne a vége és nem, hogy előre de jócskán hátrányos helyzetbe kerülnénk.
2023. júl. 29. 21:31
 19/31 anonim ***** válasza:

De te tudod a megoldást erre? Mert én nem.

Az ötleteket amiket bedobtál pedig ótvar nagy baromságok. Én sem örülök annak, ami jelenleg történik, viszont nem gondolom hogy azzal van a baj, ha valaki büdös a villamoson és tartsunk fent arra embereket, hogy szagolgassák és dobálják le az embereket.

2023. júl. 29. 21:39
 20/31 A kérdező kommentje:
Nem konkrétan ez a lényeg ebből, hanem az, hogy rendet tartsanak a köztereken. Ténylegesen rendet! Tanuljunk meg végre kulturáltan élni egymás mellett, még az olyanok is akik ezt a szót még csak nem is hallották sohasem.
2023. júl. 29. 21:42
1 2 3 4

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!