A gyanúsított, ha megtagadja ebben a helyzetben a vallomást, felmentheti a bíróság?
Tegyükfel egy embert idéznek egy ügybe előszőr, de nem tanúként, ahogy szokták, hanem egyből gyanúsítottként. Mégpedig vastagon kiemelik, hogy "Idézés bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható személy részére". Tehát úgy írja, hogy nem megalapozottan gyanúsíTOTT, hanem megalapozottan gyanúsítHATÓ személy részére, azaz még nincs minden veszve.
Ha bemegy az ember és közlik a gyanút, akkor megtagadhagja a vallomást ezt tudom.
Ha megtagadja és nem tesz vallomást, közli, hogy a cselekményt nem követte el, akkor van esély a felmentésére?
Amikor letartóztatásba voltam 2021-ben sorozatos lopásokért, három havonta gyanúsítottak meg lopasokkal, aztán amikor a debreceni mecsetből elloptam a pénzt, megunták a rendőrök, őrizetbe vettek és a nyomozási bíró lesittelt.
Az ügyvédem járt be hozzám a börtönbe és mondta nekem, hogy azt mondta neki a nyomozó asszony, hogy sunyi vagyok, mert én már nem is azért lopok, mert kell a pénz, hanem direkt szórakozok velük, mármint a rendőrséggel.
És ezzel az infoval mi most mit kezdjünk, kérdező?
Ismételten bebizonyítottad, hogy nem érdemelsz segítséget....legfeljebb egy kötelet a nyakad köré...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!