Lagzi Lajcsi tényleg börtönben van?
Tavaly dec.7-én jogerősen elítélték, idén február 15-re szólt a behivoja. Január 31-én halasztást kérelmet adott be betegség miatt, ekkor függőben tartják az ügyet és ilyenkor kap az elítélt egy papírt, hogy a döntésig nem kell megjelenni, így nem kellett vennie február 15-én. Február végén a járásbíróság elutasította a kérelmet, fellebbeztek ami halasztó hatályú ilyenkor, majd a törvényszék április közepén utasította el a kérelmet, ekkor lett jogerős. Lajcsi ápr.27-én ment be. Gyanús, mert a behívót 15 nappal a bevonulás előtt meg kell kapni, és a törvényszék döntése meg visszamegy a járásbíróság rá, az elküldi a bv bírónak, a bv bíró küldi fel Pestre a bvop-nak és ők küldik a behívót. Ez még nem megy ilyen hamar.
Szerintetek biztos bent van már a börtönbe, vagy lehet csak félrevezető a média?
Nem lepődnék meg rajta, ha pl. holnap egy olyan cikk lenne fent neten, hogy mégsincs meg börtönben.
Kérhetne kegyelmet a köztársasági elnöktől.
Sajnálom az embert.
Nem biztos ám, hogy ennyire nap szerint ragaszkodniuk kell a szabályokhoz, pláne egy ilyen sokat tologatott büntetésmegkezdés esetében.
Az elnök kegyelmet politikai fogyloknak szokott adni, nem köztörvényeseknek. Márpedig Lajcsi annak minősül, hiszen lopott, sikkasztott. Hogy képzelnéd el? Ennyi erővel: Egy gyilkost, aki ártatlan embereket ölt, majd csak úgy kiengednek, mert ez elnöknek szimpatikus? Esetleg diktatórikus országokban tudok ilyet elképzelni.
Ilyenkor tárgyalásokat tartanak, amelyen kitűzhetik a bevonulás idejét.
Am. meg de nagy szakértő itt valaki, Levente...
3 - as!
Budaházy nem "politikai fogoly" volt.
Többek között terrorcselekményért is elítélték, ami - bár nála teljesen politikai indíttatású volt - egy közvádas bűncselekmény.
A köztársasági elnök - igazságügyi miniszter ellenjegyzése mellett - annak ad (végrehajtási) kegyelmet, akinek csak akar.
Ezt méltányossági alapon gyakorolja, amit nem kell indokolnia.
Kérdező!
Azért a média sem tud mindent. Arról nem is beszélve, hogy amit írnak, az lesarkítva igaz csak.
Lajcsi bement április 27 - én a böribe...
De ez miért is fontos Neked ennyire?
Ez annyira biztos,hogy itt ülök! 1000% , a kezem, nyakam teszem rá. És megtudom erősíteni a Baracskai börtönbe van bent!
Rokonom BV-s, ő vigyáz rá! (magán cellába van , gyengélkedőn jelenleg).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!