A rendőröknek ki van adva, hogy magánéletben a rendőrségi munkáról, ami titkos, nem beszélhetnek senkinek?
Más meg már szabályt szegett meg... Attól, hogy valaki megcsinálta még nem lesz a dolog legitimálva.
Biztos vannak olyan eljárások és módszerek amikről nem adhatnak ki információt, mert annak kitudódása nehezítené a rendőrség munkáját. Ilyen mindenhol van.
"Megis volt olyan, hogy elköppintette magát egy rendőr, hogy ha pl egy gyilkosság helyszínén felmossák a vérnyomot, akár tisztítószerrel, a helyszínelőknek van olyan vegyianyag, ami ki tudja mutatni."
Ennek semmi köze ahhoz, hogy milyen módon nyomoznak.
Szerintem, ha valakinek van egy rendőr barátja, akivel komoly barátok, ki tud szedni belőle titkos dolgokat.
De amúgy engem nem érdekel, csak feltettem a kérdést.
"azt nyilatkozta a rendőrség, hogy a nyomozásról nem adnak információt. Magánéletben a legjobb barátnak sem mondhatnak semmit a nyomozási menetről?"
A nyomozás nem nyilvános tevékenység.
Emellett törvény szabályozza a nyilatkozattétel lehetőséget az eljárásban (mikor, ki, kinek, mit mondhat egy folyamatban lévő nyomozásról).
Ezenkívül van a hivatásbéli titok intézménye (de ez nemcsak a rendőri szakmára vonatkozik, pl. egy közlekedésmérnöknek is van ilyen kötelezettsége a munkáltatója érdekében).
Igen van, de olyan is van amiről a saját biztonságu K miatt nem beszélünk (legalábbis én)
Egy ügyvéd
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!