Kezdőoldal » Politika » Rendőrség » Egy rendőr bátyát fel lehet...

Egy rendőr bátyát fel lehet jelenteni vádalkuval az ügyészségen?

Figyelt kérdés

Üzletszerűen elkövetett csalásért van ügyem, közutasnak adtam ki magam, több sértettöl csaltam ki járdafelújításra pénzt. Rendőrség előtt állok mint terhelt. Azzal bíztatnak, hogy ebböl olyan másfélév letöltendő lesz. Van egy 40 év körüli srác, ismerjük, mindig tekergő életvitelt folytatott, a 8 általánost is alig tudta elvégezni, azt is kisegítő iskolába végezte. Régen beszóltam neki, mindig fenyegetett, ilyen verekedős kölyök. Állítólag díler, kábítószerkereskedő. Pár éve mikor mondták, hogy árul csak lógattam a válam, kérdeztem igen? azt nem érdekelt. Ennyiből még nem lehet megállapítani, hogy van e valóságtartama a dolognak. Vagy igaz, vagy nem. Vagy, vagy... Aztán máskor is mondták, aztán megint. Most, hogy rendőrségi ügyem lett, így arra gondoltam, hogy vádalku címen fel kéne a gyereket nyomni az ügyészségen, míg vádirat nem lesz. Az övé jóval súlyosabb ügy. Viszont az az igazság, hogy az öccse rendőr. Járőrként dolgozik. Mostanában, hogy rendőr e még vagy nem, nem tudom, mert vannak akik leszereltek. De az, hogy rendőr az öccse, nem jelent semmit.

Érdemes egy feljelentést tenni az ügyészségre, hogy vádalkut szeretnék és felnyomni a gyereket? Vagy 100%-ra tudni kéne, hogy árul e tényleg?

2023. márc. 28. 20:54
 1/4 A kérdező kommentje:
*bátyját
2023. márc. 28. 20:56
 2/4 anonim ***** válasza:

Hajrá, csináld. Nagy ötlet. Aztán ha mégse történt ilyen, vagy semmilyen bizonyíték nem lesz jöhet a

“ Btk. 268. § Hamis vád

268. § (1) Aki

a) mást hatóság előtt bűncselekmény elkövetésével hamisan vádol (…) bűntett miatt három évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.”

2023. márc. 29. 01:12
 3/4 anonim ***** válasza:
Az ügyész ilyen szar semmit nem fog még meghallgatni sem neked. Ha ez így lenne senki se lenne lecsukva. Ilyen mesét bárki összerak. Ha konkrét tanuid, hizonyítékaid lennének amik kézzel foghatóak is lenne valami esélyed de így ásd el magad te csaló rhadék.
2023. márc. 29. 02:41
 4/4 anonim ***** válasza:

Kérdező!

Az alkunak (jelzem, amiről beszélsz az nyomozási alku és nem pedig vádalku) vannak feltételei.

Ez egyik ilyen, hogy olyan mértékben járulsz hozzá egy büntetőügy bizonyításához, amit más módon a nyomozóhatóság egyébként nem tudna elérni.

Amit Te felvázoltál az gyakorlatilag picsafüst.

"így arra gondoltam, hogy vádalku címen fel kéne a gyereket nyomni"

Ez még ahhoz is kevés, hogy az ügyész egyáltalán gondolkodjon rajta!

Ezzel az ötleteddel az a mákod, hogy a hülyeség nem súlyosító körülmény.....

2023. márc. 29. 15:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!