Hivatalos személy elleni erőszakért feljelentene a rendőr?
Mostanában többször olvasni neten, hogy volt elítéltek megbosszulják a börtönőrön, rendőrön a múltjukat. Egy fickó kijőtt a börtönből, egy boltban látta azt a börtönőrt, aki korábban ott volt börtönőr, ahol az elítélt volt, nem volt jó viszonyuk anno bent, és miután kiment a boltból, jól megpüfölte a börtönőrt. Aztán az egyik elítélt a korábban az ügyében eljáró nyomozó rendőrt úgy bosszulta meg, hogy kiszúrta késsel a kocsija kerekét.
Én is voltam elítélt szabálysértésekben, bűncselekményekben, mindegyik közlekedési ügy volt, ismer pár rendőr és ma a tecoban én is láttam a korábban egy ügyemben eljáró rendőr nyomozót. Nem köszöntem neki.
Tegyük fel, ha odamentem volna hozzá és hátulról tenyérrel jól vállon vagy hátonvágom, de csak baráti alapon és csak azért, hogy utána nevetve mondtam volna, hogy jónapot!, hogy van??? Elképzelhető, hogy ő nem vette volna barátinak az üdvözlést és feljelent hivatalos személy elleni erőszakért?
Kérdező!
"tegyük fel, ha odamentem volna hozzá és hátulról tenyérrel jól vállon vagy hátonvágom, de csak baráti alapon és csak azért, hogy utána nevetve mondtam volna, hogy jónapot!, hogy van???"
Nem, csak ennyiért valószínűleg az értelmesebb rendőrei nem jelentettek volna fel.
(az más kérdés, hogy utána megvártak volna kint a parkolóban és úgy elraktak volna, hogy egy hétig egy irányba szaladsz..)
A hiv. szem. - hez egyébként bántalmazásra, mint tényállásszerű cselekményre van szükség (a másik két cselekmény itt most nem játszik), az egy alkalommal "tenyérrel megcsapás" hátulról nem meríti ki ezt a cselekményt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!