Mire számíthat ebben az esetben, elítélhetik?
Figyelt kérdés
Barátomat fenyegeti az exe, hogy feljelentést tesz ellene kábítószer birtoklásáért, kínálásáért, átadásáért. A bizonyítékok több éves üzenetekről készült fotók, amikben párom leírja ezeket a tevékenységeket az exének. A nő emlegetett videót/hangfelvételt is, amiben elvileg ezekről beszél a párom, ezek vagy léteznek, vagy nem, esetleg titokban készülhettek, így talán fel sem használható. Mik lehetnek a következmények, ezek tényleg terhelő bizonyítékok? Párom egyébként régóta nem él ilyesmivel, tehát találni nem fognak nála/szervezetében semmit2023. márc. 26. 22:39
1/4 anonim válasza:
Nem támogatom a kábszerezést, de a következőket mondhatja:
- Csak vicceltem.
- Ezt tényleg én írtam? Hú, akkor nagyon részeg lehettem.
- Csak fel akartam vágni a csaj előtt.
- Néha meglódul a fantáziám.
Ha konkrét nevek is vannak benne, akik még mindig űzik az ipart, az viszont kellemetlen lehet.
2/4 anonim válasza:
Több éves üzeneteket nem fognak komolyan venni a hatóságok úgy, hogy semmilyen más bizonyíték nem áll rendelkezésre. Ha most nem él ilyesmivel, amit bizonyítani is tud, akkor nem hiszem hogy bármi problémája lenne. Üzenetben nem kötelező igazat írni, szóval simán letagadhatja a valóságtartalmát, innentől kezdve pedig a nőnek kell valamilyen tárgyi bizonyítékot felmutatnia, ami igazolná az állításait. Ilyennek viszont a leírtak alapján nincs birtokában. De lehet nem árt, ha valaki visszamenőleg is tudja "igazolni", hogy a srác nem használt ilyesmit az adott időszakban :D
3/4 A kérdező kommentje:
Köszi! Azt még esetleg tudja valaki, hogy ha felvétele van a csajnak, az sem elég bizonyíték, hogy barátomat el lehessen ítélni?
2023. márc. 27. 15:26
4/4 árokpart válasza:
Még ha meg is történt ez a múltban így most már ez akkor sem probléma, ugyanis csakis a nagy mennyiségű kábítószerkereskedelem bűntettét üldözik visszamenőlegesen is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!