Egyszerű kérdés!, A multkori rendőrbalhéban, ugyan miért nem fújták le a csávót, vagy sokkolták le? Miért nem?
Kérdező, én kaptam már úgy sprayből, hogy nem rám fújták, csak simán arra jártam. Nem is közel, az út másik oldalán. Még szabadban is köhögtem tőle.
Ott egy rendőr se viselt gázmaszkot, tehát függetlenül attól, hogy ki fúj, mind a 3 rendőr elkezd könnyezni, plusz a támadó, és az marad talpon, akinek a szervezte jobban bírja.
Nem értek a rendőri munkához, csak annyira, amit a tv-ben, youtube-on itt ott látni. Nekem ez magas, hogy bilincselés előtt, miért nem fektetik a földre hason, tarkóra tett kézzel? Nincsen erre protokoll kidolgozva?
Én multinál dolgozok, ott minden eshetőségre van kidolgozva valamilyen protokoll, a munka minden területére nézve. Hogy minél kevesebbet keljen agyalni, hogy minden gördülékenyen menjen.
Úgy képzelném el, hogy a rendvédelmi szerveknél is vannak ilyen magasrangú, magasan képzett szakemberek, nemzetközi tapasztalatokkal, akiknek az a feladatuk, hogy minden lehetséges helyzetre kidolgozzák a megfelelő stratégiát és kiképezzék a járőröket, utcai kisrendőröket.
Tehát nem kéne nekik gondolkozni, hogy most mit is kéne csinálni, hanem csak követniük kellene a jól begyakorolt protokollt.
Sajnos, az az érzésem, hogy nagyon nagy baj van a rendőrségen belül is, csak még nem volt olyan szituáció mostanáig, ahol ez kibukott volna.
#3, nem értem, miért kell feleslegesen uszítanod...
Ha egy eljárás során a letartóztatott személy meghal, és ez bizonyíthatóan az eljáró rendőrök gondatlanságából fakad, akkor nem az lesz a legnagyobb probléma, hogy lefektették a földre és rátérdeltek, hanem hogy hogyan csinálták mindezt...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!