Hol, kiket igazoltatnak gyakran a rendőrök?
Nyilván tudom, a joguk bármikor megvan rá, és ez így a jó.
Azért merült fel a kérdés, mert engem a 4 évtizeddel magam mögött, még nem igazoltatott rendőr, hasonló korú ismerősömet pedig már tucatnyiszor, v még annál is többször. Pedig nem maffiózó kinézetű ő se:-) És mindketten Bp-en lakunk + megyeszékhelyen születtünk, ahol sűrűn megfordulunk a szülők miatt + faluhelyen is gyakorta. (Ja és nem ÉK-Magyarország.) Fontos: egyikünk sem birtokol autót (autósokat nyilván gyakrabban megállítanak).
Engem egyszer akartak igazoltatni, illetve közúti ellenőrzés volt. Szépen kiintettek mindenkit az út szélére, ott álldogáltunk sorban, végignéztem, ahogy előttem öt autónál elkérik a papírokat, szondát fújatnak, kinyittatják a csomagtartót...
Aztán amikor odaértek hozzám, akkor az egyik elkezdett integetni, hogy húzzak már el a francba. Nyilván megtettem, de amíg indítottam, hallottam a következő párbeszédet a két zsernyák közt:
- Mér küldöd el?
- Hát mert csehszlovák.
- Olyan már nincs.
- Akkor cseh. Te beszélsz csehül?
- Nem én. Akkor menjen tényleg.
(Amúgy svájci rendszámú autó volt, aminek ugye az országjele CH.)
#1, akkor 1 cipőben járunk🙂
#2, ebből rendőrvicc lesz😄😂🤣
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!