Mit sztok ehhez, hogy rögtön megbilincselték a mozdonyvezetőt?
1994 dec. 2-án a 613-as számú gyorsvonat (tudom, mert vasútbuzulls vagyok XD), Szajolban kisiklott, a váltókezelö, tolatásvezető emberi mulasztás miatt, ahol nem a mozdonyvezető volt a hibás, ugyanis neki szabad zöld jelzés volt egyenesen, így meg volt engedve, hogy 112 km-es nagyobb sebességgel áthaladjon az állomáson. Az előbb említett dolgozók nem győződtek meg arról, hogy a 613-as gyorsvonatnak egyenesen áll e az útja, és úgy állították be a szabad zöld jelzést, hogy a váltó kitéröben volt és ezzel ők hibáztak. A vonat a szépen odaérkezett és a mozdony, és az első kocsi nem siklott, keresztülhaladt, a többi siklott és brutál tragedia lett. Majd a mozdony megàllt vele az első kocsival.
Ahogy a hatóságok kiértek, a rendőrök egyből megbilincselték a mozdonyvezetőt, hogy nehogy eltüntessen valami nyomot, pl. a regisztrátum-km/h óra szalagot. Laikusoknak mondom, hogy ez olyan mint a repülőkben a fekete doboz.
Én értek a vasúthoz, mert gyakran utazom is azon a vasútvonalon, sok mozdonyvezető ismerősöm/barátom van. Egyébként az akkori mozdonyvezetö màr nyugdíjas.
Megis, miért bilincseltek meg a rendőrök akkor egyböl.a mozdonyvezetőt?
Az nem indok, hogy nehogy eltüntessen valamit.
Elsőre ki tudta volna, hogy ki volt a hibás.
A káoszban azonnal össze kellett fogdosni, és őrizet alá venni a szereplőket, nehogy eltüntessenek valami nyomot.
Biztos megvan rá a törvény, hogy ilyenkor mit lehet alkalmazni.
Sehol nincs olyan, hogy a szereplők közül valakit az útjára bocsátanak rögtön.
Mivel diktatúra van!
Az előző válaszadók szerintem szeretnének sittre menni valami látens hajlamaik végett lásd:
"Elsőre ki tudta volna, hogy ki volt a hibás."
"Én értek a vasúthoz, mert gyakran utazom is azon a vasútvonalon, sok mozdonyvezető ismerősöm/barátom van."
Ezen most jót röhögtem... :-D Barátom, Te csak szeretnél érteni hozzá, ha értenél hozzá, nem írnál ilyet: egyenesen áll az útja...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!