Néhány ezer forint értékű lopásért mit lehet kapni?
Már a 20 ezer forintot meg nem haladó lopásért is elzárás jár.
Asszem itt neten olvastam, hogy 2 csokit lopott a gyerek, és kapott 4 nap elzárást...Jó nem dutyi, de azért mégis.
Sztem jó hogy szigorítottak!
Elzárást.
-Azon a tényen, hogy más akarata, tudta nélkül tesz szert valaki valamilyen tárgyra úgy, hogy semmilyen ellenértéket képező dolgot nem ad, nem tesz ezért, nem változtat semmit az elkövetés értéke, - lopott. Pont.
Kösz a válaszokat!
Amúgy az elzárás azt jelenti hogy néhány nap a rendőrörsön vagy bevisznek börtönbe?
Jogos a kérdésed, - én követtem el a bakit!
Ezúttal a börtönbe zárásra gondoltam konkrétan, de azért nem eszik olyan forrón a kását:
Ha először került az általad említett ember összetűzésbe a törvénnyel, akkor általában felfüggesztett szabadságvesztést ((börtönbüntetést( szoktak kiszabni.
Ez azt jelenti, hogy nem csukják egyelőre börtönbe, de ha a felfüggesztés időtartama alatt "botlik" még egyszer, akkor a felfüggesztett büntetéssel megnövelt büntetést kell ténylegesen letöltenie. (-Tekintsünk most el a "büntetés tördelés" intézményétől, - amikor jó magaviselettel előbb szabadulhat egy rab!)
Egy abszurd vicc ez a törvény, éppúgy, mint bármely más válságkezelő megoldás, megoldási kísérlet. Aki hirtelen felindulásból sikkaszt 5 Millió forintot, nagyon jó eséllyel megússza 1 év börtönbüntetéssel, 3 évre felfüggesztve.
Aki éppen csak picivel a 20 ezres határ fölött sikkaszt, mondjuk 30 ezret, az kap egy bírósági figyelmeztetést. Esetleg 2 hónap börtönt, felfüggesztve.
Aki lop egy túró rudit, aztán egy hónap múlva visszaesőként lop még egyet, az elzárást, és / vagy 100 ezer forint pénzbírságot kap. Hát ez aranyos.
Tényleg tenni kell valamit a lopások ellen, de nem így, és nem most kellett volna hozzáfogni, hanem évtizedekkel korábban. A jelenlegi ,, megoldás olyan, mint árvíz idején, immár derékig a vízben állva, fogni egy vödröt, és visszavinni egy vödör vizet a folyóba. Aztán a jól végzett munka tudatában szundítani egyet valamelyik fa vastagabb ágai között.
Többeknek tetszett a törvényi szabályozás eme konkrét formája. Nekik annyi fogalmuk van az ember- és a társadalom mibenlétéről, mint hangyának a jéghokiról.
Van, aki minden 100 forintért 1 nap börtönt adna. Aki 1 milliárd dollár ( mondom milliárd, nem millió) ( és nem forint, hanem dollár) nemzeti vagyont játszott át ellenszolgáltatás nélkül külföldi kezekbe, ( és sokan vannak ilyenek) az hány napot is kapjon??
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!