Honnan tudták, hogy szabadlábon vagyok?
Voltam egy kis ügy miatt börtönbe Debrecenben, egy debreceni bűncselekmeny miatt. Békéscsabán is volt egy eljárás ellenem és ahogy bekerültem a börtönbe, a békéscsabai ügyben oda kézbesítették a levelet a bőrtönbe, majd amikor idén év elején szabadultam, a békéscsabai ügybe is újra ide kézbesítették a lakásomra.
Magyarán ugye a debreceni ügybe voltam a helyi debreceni börtönbe és a békéscsabai ügybe végig szabadlábon. Ahogy szabadultam, hazajöttem, a békéscsabai ügyben már egy héttel utána jött levél, amit ide küldtek postai úton tértivevényesen.
Kérdésem az lenne, hogy a Gyulai Törvényszék és a Békéscsabai Járásbíróság honnan tudta, hogy otthon vagyok és újra postai úton a lakásomra küldték a levelet?
Köszönöm a "NORMÁLIS" válaszokat!
Öhm... az lenne fura, ha nem tudnák:D
Országos adatbázis van. Ha még az egyik ország nem tudná, hogy mit cisnál a másik, az okés, de hogy országon belül..:D
Mármint, hogy levélküldés előtt mindig megnézik, hogy benne van e a bv nyilvántartásba vagy nem?
Annyival kiegészíteném, hogy én nem fix idejűen voltam ben elítéltként, hanem előzetesben, ami azt jelenti, bármikor szabadulhat. Érthető, ha úgy van, hogy ilyenkor levél küldés előtt mindig megnézik.
Cssk érdekel a téma.
Valahogy úgy.
A lényeg, hogy van egy rendszer ami kiírja a státuszodat, amiről tudnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!