A mai napon éjfélkor beszaladtam a dohányboltba és előtte álltam meg tilosban, döglött egér nem járt arra kivéve 2 rendőr. Kijövök és látom ott állnak a kocsi mellett. Odamentem kérdezik hogy az én autóm mondom igen. Mi lett volna ha azt mondom nem?
"van az a taktika hogy megbüntetik az autót és fellebbezek hogy nem én vezettem hanem családtag, és családtag ellen nem vagyok köteles tanúskodni így az ügy lezárul. "
Ilyen taktika nincsen. Ezt küszöböli ki az objektív felelősség rendszere. Ha nincs meg ki vezette az autót, a bírság automatikusan a tulajdonosé oszt cső.
Ha megtalálják a tulajdonost, akkor helyszíni bírság, 5-10 ezer Forint. Azt nem tudom, jár-e ezért büntető pont. Ha nem találják a tulajt, akkor feljelentés és 30 ezer a büntetés. Ha veszélyes helyen áll, vagy akadályozza a forgalmat, akkor el is szállíttathatják.
Azt jó tudni, hogy elszállítás, vagy bilincselés előtt megnézik a belügyes rendszerben, hogy megvan-e az üzemeltető telefonszáma. Előbb megpróbálják felvenni vele a kapcsolatot, ha sikertelen, csak utána viszik el/lakatolják le.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!