Ha verekedést provokálnak tőlem az utcán szavakkal, de ahelyett hogy ütnék kihívom a rendőrséget, abból lehet gondom, ha az illető letagadja az egészet s mivel csak szavakkal provokált így sérülés sincs, nekem se?
Ezt, pontosan hogy kell elképzelni?
Nem igazán érzem életszerű kérdésnek. Legalábbis nem nagyon hallottam ilyenről.
És ha kamerás helyen van? Egy olyan helyzetre gondolok amikor nem lopási szándék van csak heccből provokálás hogy utána ők legyenek a vétlen áldozatok én pedig a vádlott aki ütött. (Ők meg ugye kénytelenek voltak visszaütni). A rendőrséget pedig úgy hívnám ki hogy nem látják, ez megoldható. Az elv az hogy ezekután egy második alkalommal már inkább nem próbálkoznának. A rendőrség alapból ugye nem szereti ha valaki ököllel old meg egy ilyen helyzetet, mert provokálásra nem törvényes ököllel válaszolni, a jogos önvédelem nem áll meg. megesik hogy még akkor is az áldozat lesz a vádlott ha amúgy jogos volt. Pl. túl nagy visszaütés sikerül, vagy pont takarja a kamera a támadást, stb. ("A bíróság nem így látta, stb.) Ezért érdekel az hogy rendőrség indokolatlan zaklatása lehet e egy ilyen helyzetből vagy csak max. "biztosítják a helyszínt" vagy valami hasonló történik? Hogy mégjobb példát mondjak: egy olyan helyzet amikor BKK eszközzel mennék, de ép bérletet kéne vennem 10 000 Ft KP-ért s egy ilyen helyzetben nem vennék elő egy tízezrest s nem kezdeném bepötyögni az automatába a személyi igazolvány számomat, de felszállni se szállnék fel bérlet nélkül nehogy már én fizessek bírságot más törvénysértéséért, azonban - elvileg az megoldás lehet, hogy rendőri biztosítással megveszem a bérletet s a rendőrök megvárják míg felszállok a járműre s elmegyek s őket nem hagyják felszállni.
Ez lehetséges akkor is ha ők többen egymásért tanúskodva állítják, hogy az egész úgy ahogy van nem igaz, ők békés állampolgárok? Vagy a rendőr röhög az egészen otthagy s esetleg később engem visz be ha ezekután szarrá verem őket? Hogy van ez a gyakorlatban. A verekedés provokálása a kamerán nem látszik ugyanakkor nem is tudni előre hogy verekedni akarnak e vagy sem csak valószínűsíthető hogy az egész csak egy hecc esetleg enyhe ittasságukkal kombinálva.
Te hány éves vagy? Nem megbántani akarlak de egyáltalán fogalmad nincs a világról..
"BKK eszközzel mennék, de ép bérletet kéne vennem 10 000 Ft KP-ért s egy ilyen helyzetben nem vennék elő egy tízezrest s nem kezdeném bepötyögni az automatába a személyi igazolvány számomat, de felszállni se szállnék fel bérlet nélkül nehogy már én fizessek bírságot más törvénysértéséért, azonban - elvileg az megoldás lehet, hogy rendőri biztosítással megveszem a bérletet s a rendőrök megvárják míg felszállok a járműre s elmegyek s őket nem hagyják felszállni."
1. Miért hívnál rendőrt? Mi történt amiért oda menne 2 rendőr?
2. Miért ne engednék őket felszállni? Megmondják, hogy maguk csak a következő busszal mehetnek mert ez az embernek nem szimpatikusak?
3. Teljesen életszerűtlen a kérdésed. Semmi értelme egyelőre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!