Ápolónõnek joga van egy személy egészségügyi orvosi nyilvántartásába belépni, onnan adatokat kiszedni és felhasználni jogtalanúl és kiforgatva kirugatni egy hivatásost?
Nincsen.
Azt,hogy az illető rendőr alkalmatlan egészségügyi okokból a munkavégzésre, azt csak orvos mondhatja ki, csak ő készíthet szakvéleményt.
Ráadásul,ezután sem rúghatják ki az illetőt csak úgy.
Tulajdonképpen a kérdésedben benne van a válasz.
"Joga van......jogtalanul..:"
Nincs joga. GDPR alapján csak akkor kérhet le egy információt, ha konkrét célja van vele. Azaz valaki, akinek ez a dolga, lekérte, hogy átnézhesse, stb.
Hát véletlenül nem igazán szabad nézegetni mások adatait:D
Pláne egészségügyi adatokat. A vallással és a szexuális beállítottsággal együtt ezek fokozottan érzékeny személyes adatoknak minősülnek.
Csak azt az információt kérhetik le, amire szükségük van a munkájukhoz és csak addig tárolhatják, amíg szükségük van rá. Nyilván,a kórház tárolja az adataidat nem kevés ideig, de egy orvos vagy ápoló csak akkor kérheti le, ha dolga van veled.
Ráadásul egy ápolónak nincs olyan jogköre ami bármilyen döntésre felhatalmazná ezügyben. Az "üzemorvos" vagy nemtom mi van ott, az ő dolga megítélni az alkalmasságodat és miután egyszer megítélte, a fenti adatvédelem alapján elő se kéne tudnia venni, nemhogy csakúgy átgondolni a dolgot.
Ha esetleg egy felettesednek felmerül, hgoy orvosilag mégsem vagy alkalmas, akkor kérheti a felülvizsgálatot, de szerintem akkor is inkább új vizsgálatokat rendelnek el, semmint átnézik a régieket. Ez inkább ilyen áskálódásnak tűnik, mint amit a politikusok csinálnak egymással:D
Pontosan. Sajnos szembesítettek vele hogy a büntetésvégrehajtásban külön állatfaj dolgozik. A munkájuk 50% át az teszi hogy tudnak a kollégájukkal kiszúrni. Van aki azt mondta hogy örüljnek neki mert félév után már menekülnék. Értem én de egy ilyen hivatásos szervnél minden orvosi papírt lekértek tõlem frisset mindért fizettem, 1 napos pszichológiai teszten is voltam ahol kiváló eredményt értem . Mire felszereltek kb 100ezer forintomba kerūlt minden. 5 hétre suliba küldtek pestre persze saját költségen... majd most 3 hét után egy lejárt érvényét vesztette zárójelentésembõl kiragadva 1-2 tõmondtot fejemhez vágva azonnali hatállyal felmondtak. Olyan értelmesen mesét kerek sztorit faragtak 2 kiragadott szóból hogy néztem. Elgondondolkodtam hogy az én felettesem aki ezredes ilyen értelmi szinten van akkor mi lesz késõbb....
Már leszarom , de az ápoló hölgyet feljelentem
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!