Milyen ruhaban illik menni rendorsegre?
Makkos cipő is volt hozzá? XD
Egyébként nem suhogós, hanem susogós. Susogó hangot ad ahogy mész, és dörzsölődik a műszál.
Úgy menjél, hogy ne legyél alulöltözött, de túlöltözött sem.
Ha tanúként meghallgatásra idéznek, akkor szabálysértési előadóhoz mész, ők jellemzően nők szoknya, blúz és finom cipő ruházatban vannak.
Ha tanúként kihallgatásra idéznek, akkor nyomozóhoz mész, ők meg eléggé bűnöző módra öltözöttek (hogy jobban beleolvadjanak a környezetbe): trendi szakadt farmer, kapucnis felső, sportcipő.
#14-nek:
Túl sok krimit néztél.
Egy nyominger általában 25.000-es Levi's farmeren, ingben, és 100.000-es bőrkabátban flangál. Mintha ez egyenruha lenne náluk.
Terepre pedig nyomozó nem megy. Beépülne azok közé, akik közül már legalább egyet-kettőt lesittelt? Vagy ha nincs is ilyen köztük, akkor is szinte biztosan lebukna egy-két napon belül. Felismerné valaki.
15-ösnek:
(A nyomingerezés csak bűnőzökhöz illik.)
Jellemzően a farmer, kapucnis felső 4-5 ezres SportDirect-ben online vásárolt, sportcipő minőségibb, 20 ezer körüli üzletben vásárolt Adidas, Nike, Skeetchers.
A bőrkabát Bp.-en már jópár éve nem divat (20 ezer forint alattiak voltak, itteni pakisztániaktól szürkén beszerezve, de ettől még tök jók).
Helyette ma 10 ezer Ft alatti SD-s dzsekik.
Minden gyorsan kopik, kb. évi 100 ezer ft ruhapénzből kell pótolni (évente mindig pár egyenruházati cikket természetben adnak, ezeket levonják belőle).
#16-nak:
Vagy ex-bűnözőkhöz, akiknek ez természetes szóhasználat. :D
Nálunk Pécsen kb 20 éve megállt náluk a divat. Valódi bőr-kabát és cipő, és kizárólag Levi's farmer. Mondjuk azt elismerem, hogy kb egy havi fizetésük rámegy a teljes öltözetre. A mechanikus karóra alap. Csóróbbnak elemes, a menősködőkön pedig qrva drága elemes.
#18-nak:
Nem konkrétan a bőrkabáttal van bajom.
Csak szánalmas ahogy státusszimbólumként használják.
Nekem is volt, és egyszer abban mentem kihallgatásra. A portás rendőr megkérdezte illedelmesen, hogy miben segíthet, miközben végigmérte a ruhám. Mondtam, hogy X.Y. zászlóst keresem (ő idézett be mint gyanúsítottat)
A portás elindult a folyósón, nekem annyit mondott hogy "azonnal szólok neki", és már be is nyitott. A nyominger kiakadt amikor meglátta hogy csak én vagyok.
Tiszta szégyenek. Mindez azért, mert a nyomingerek ruhája volt rajtam! XD
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!