Hogyan bizonyítható a gyorshajtás minden nélkül? Bővebben lent!
Szia!
Én is voltam pizzafutár, nálunk is előfordultak néha gyorshajtásos sztorik. Bár nem közvetlen ezen a helyen, hanem egy másiknál ugyan ezzel az étterem névvel. (gyorsétterem, pizzéria, elég híres így Heves megyében, van több településen is)
Jól megy a Tulajdonosnak, hogy khm-khm-khm... inkább nem írom le! 2 évet húztam le ott fő állásban, de minden szarért ment a levonás. Ha történt valami apróság, akkor azt levonta vagy egy embertől, vagy pedig mindenkitől. Nem járt utána a dolgoknak, semminek sem, csak az érdekelte, hogy Ő neki meglegyen 100%-ban a pénze, és 5Ft-ot ne bukjon azon a napon, meg úgy egyáltalán sehogyan sem.
Én 2 órás bejelentéssel voltam, de az sem sokkal jobb a napinál. Van munkaszerződésed, de baszhatod... Minek? Táppénz egy teljes hónapra például 1500Ft, olyan 30.000Ft-os bejelentéssel... Szabadság, fizetett dolgok csak papíron vannak, egyébként. Itt is volt kint az ÁNTSZ, sok mindenbe bele kötöttek, és nem hogy fogadott volna fel festőket, meg mindenkit akit csak kellett volna a helyek rendbe tételére, még velünk futárokkal rendezte a dolgokat. 4 teljes napig szoptam, csak az alap 5.000Ft-os fizuért. Arra a 4 napra nekem kiesett a borravalóm. Az egész éttermet újra kellett festeni, és már a tököm sem emlékszik, de mindent sikálni kellett. A kemencét, a sütőket a pizza tészta dagasztót stb... Néhányszor már én nem tudtam eldönteni, hogy most a rozsdát sikálom, vagy az olajos, zsíros retket... De most komolyan.
Voltam több helyen, így kihangsúlyozom, hogy TISZTELET A KIVÉTELNEK!
Éppen nem minden vállalkozó egy g**i, tehát van ahol tényleg meg van a normális kulturált beszéd a családias légkör, de ez a ritkábbik eset.
Én nekem mondjuk gyorshajtásom sosem volt, amúgy sem, és a két év alatt sem, de volt hogy jogtalanul (tényleg) levonta a 3 napi pénzemből az úgymond mozgóbért. Ami azt jelentette, hogy volt 6000ft FIX napi pénz, és erre jött rá a 2500Ft mozgóbér. Ha mindent rendben csináltál, nem hagytál bent kaját, nem cserélted össze, és nem volt gyorshajtásod, akkor kaptál arra a napra 8500Ft-ot. Így 3 napra csak 6000Ft-ot kaptam, nem pedig a megérdemelt 8500Ft-ot, más hülyesége miatt. (GPS volt az autókban, 92-nél már levonták az aznapi mozgóbért) És ott telt be a pohár, és Én bennem is akkora düh roham volt sokáig még utána (1 hónapig kb), hogy én is ki akartam hívni a NAV-ot, és az ÁNTSZ-t. De miután eljöttem, utána valaki megtette. És a mostani álláshirdetésbe amit látok, érdekes 8 órás bejelentést ígérnek, fizetett szabadsággal és ünneppel. Szóval, valaki dícséretet érdemel. Én nem tudok hogy ki volt az, aki feldobta az éttermet, de szívemből mondom hogy kezet fognék vele. :D
Szerintem egyébként engedd el! Majd más kihívja helyetted a NAV-ot és az ÁNTSZ-t. Lehet hogy egy ottani dolgozó, de az is lehet hogy egy vendég lesz az. Hidd el, általában mindig olyankor üt be a pech a pizzériának mikor nem számítanak rá. Majd megérzik azt a pár millás büntetést.
Ha a gyorshajtásod egyértelmű, akkor fizess, ha nem, akkor pedig ne! De, ezt neked kell eldönteni. Ha még dolgozni akarsz ott míg találsz rendes fizut, akkor döntsd el, hogy hogyan állsz hozzá a dolgokhoz! Mármint ezzel a büntetéssel kapcsolatosan.
Egyébként pedig készíts egy képet mondjuk a Szuszka elejéről, amin látszódik a rendszám. Minden nap, amikor dolgozol. És a fényképek infóinál ki írja másodpercre pontosan, hogy mikor készítetted a képet, és ez még Neked is lehet bizonyító erejű. Esetleg a naptárba írjad a napokat, amikor dolgozol. Húzz egy vonalat vagy valamit, és írd oda a rendszámot, amivel aznap dolgoztál, és így nem fognak tudni hülyének nézni. Ezt tudom javasolni Neked! Nálunk azért volt menetlevél, és mondjuk nálunk 2 személyes dízel TGK-k voltak, teherre vizsgáztatva. Szóval azért nem volt minden feketén, de azért elég sok minden a célnak nem volt megfelelő.
#31 holnap reggel minden ki fog derülni. De ha nem lesz felvétel/ vagy nem bizonyítható, hogy én voltam az elkövető - nem látszódok akkor nem fizetek.
#30 azt nem teheti már meg meg ugyanis nekem minden napom ki van fizetve a nap végi fizetés miatt és mivel napi bejelentéssel vagyok, így azt is megtehetem, hogy holnaptól soha többet nem megyek és akkor nem tudja levonni tőlem a rám eső részt. Ilyet nem akarok, de ha kell, akkor ez lesz.
#32 neked nemsokára válaszolok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!