Kezdőoldal » Politika » Rendőrség » Betörőbandák "elriasztásához"...

Betörőbandák "elriasztásához" (értse mindenki jól) ez alább elegendő védelem lenne akkor, ha valaki családjával tanyavilágba, v. egy falu szélére szeretne költözni, ahol (viszonylag) távol, v. csak valamivel távolabb vannak a legközelebbi szomszédok?

Figyelt kérdés

1. Három pásztorkutya, legyenek komondorok, kuvaszok (egy másik kérdésemnél kaptam ilyen tippet, hogy) csak a táljukból elfogadott ételeket fogyasztva (azt írták idővel meg lehet őket tanítani, hogy idegenektől ételt, például mérgezett ételt ne egyenek fel).

2. Működő és rögzítő kamerák!

3. Illetve akár rendőrséghez is bekötött néma riasztó rendszerek (ablakfelfeszítés esetén küldenek riasztást, és erre a rendőrök azonnal kijönnek - már amennyire gyorsan ki tudnak érkezni).

(4.) Valaki e három "vedmű" mellé javasolt még (belső) elektromos kerítést is - állítása szerint ez a tompított áramütés lelassít bárkit (akinek nem lenne az égvilágon semmi keresnivalója más birtokán), míg ki nem érkezik a hatóság.

Választott telkeinken (kettő tanya, egy falu - annak is a legszéle) olyan épületek vannak, amik nincsenek egymással össze kapcsolva - különálló épületek, igaz "viszonylag" közel egymáshoz. Ennek lenne számunkra több előnye is, például a gyerekeink "saját" házat kapnának, mi is nyugodtabbak lennék, és több munkához több/célszerűbb épületek lennének, plusz még külön a raktározás. Nekünk ez így csodálatos lenne!! :) Az egyetlen kérdés, hogy a fenti három (négy) megoldás elégséges lenne-e, hogy a betörők, mikor esetleg hosszú órákra távol lennénk néha, elkedvetlenedjenek egy esetleges betöréstől - mivel mindhárom teleknél viszonylag távol lennének a szomszédok.

Britanniából tonnaszám találok olyan fényképeket és felvételeket, melyeken hasonló (szomszédoktól nem csupán viszonylag, hanem meglehetősen távolabb álló) "cottage" típusú vidéki házikókat lehet látni. Britanniában el tudom képzelni, hogy ezeket nem feszítik fel, vagy csupán ritkán törnek be. Ugyanezt hazánkról már nehezen tudom elképzelni, ide sajnálatosan kellenek védelmi rendszerek. Bár ne lennének szükségesek!

2021. aug. 8. 19:00
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Vagy úgy is berendezkedhetsz ahogy Stallone csinálta a Rambo V-ben.
2021. aug. 8. 19:12
 2/8 anonim ***** válasza:
100%
Ha full berendezkedik az ember, mint Csák Norris, akkor talán van esélye, ha nem, akkor sajna minden lehetséges...
2021. aug. 8. 19:33
 3/8 anonim ***** válasza:

Ha olyan értéked van ami felkelti a komolyabb emberek figyelmét akkor azok éles pisztollyal lesznek a portánál.

Én nagy állatbarát vagyok, de egy hangtompító leterítené kevés hanggal a kutyát, amiből te egy nyüszítést hallanál.

Végig takarva lenne az arcom, ettől függetlenül a kamerákat is elintézném vagy a társam.

A rendőrség riasztásának elkerülését, most pontosan nem tudom hogy oldanám meg, elektromos kerítésre terítenénk egy szigetelő anyagot, és kesztyű is lenne rajtunk.

Idehaza nem tudod hatékonyan védeni magad a kirablástól, mert a probléma a törvényben van, sokan ellene vannak de még mindig Amerika a követendő példa ahol kapod a kis plasztik kártyát a fegyvereid mellé, és ha rád lőnek te is tüzelhetsz ha összeszedett vagy.

Vadászokat kirabolnak idehaza, mert a fegyverek is értékesek külföldi eladásra.

2021. aug. 8. 20:02
 4/8 anonim ***** válasza:
89%

35 évvel ezelőtt a faterom azt csinálta amikor telket vettünk és kiraboltak pár szomszédos házat, hogy keresett egy banda cigányt, lefékezett és parancsoló hangon mondta nekik hogy vigyetek a vajdához.

És mivel állandóan a tartalekos katona ruhájában ásott meg abban bütykölt utólag kiderült hogy már régen figyelték de azt hitték katona és ezert nem mertek betörni.

Találkozott a vajdával és akkor mondta neki hogy kell pár ember felásni a kertet lenyírni a füvet és hogy van e lovuk mert hogy lovagolni akarok.

Szóval adott nekik munkát egy kis pénzért cserébe soha nem törtek be hozzánk.

És lovuk nem volt de azon a nyáron mikor a telken voltunk a cigányok mindig hoztak 1 szamarat és azon lovagoltam 😆😆😆

Mondjuk ma már ez nem működne.

Ma kb úgy működne hogy kideríted ki a fideszes hűbérúr a vidéken és akkor vele egyeztetsz a védelemről árról.

2021. aug. 8. 20:19
 5/8 anonim ***** válasza:
72%

"Én nagy állatbarát vagyok, de egy hangtompító leterítené kevés hanggal a kutyát, amiből te egy nyüszítést hallanál."

Egy hangtompító általában olyan 20-30dB-lel csökkenti egy lőfegyver hangját. Egy 9mm-es pisztoly elsütésének a hangja kb. 160dB, hangtompítóval 130-140dB. Ez nagyjából egy sugárhajtású repülő és egy mentő szirénája között van. Hidd el, felébredsz arra, ha a kertedben valaki elsüt egy hangtompítós pisztolyt.

2021. aug. 8. 20:36
 6/8 A kérdező kommentje:

Na...

Szép remények...

(Kivételesen nem Charles Dickens.)

Sajnos nagyon nem jó ilyesmikről olvasni. A remény hal(t) meg utoljára.

2021. aug. 8. 21:27
 7/8 A kérdező kommentje:

Négyes! A fideszes képviselő védelme sem ment mifelénk a rossz útra tévedt valamiért-itt-nem-írhatjuk-le-kik esetleges betörési szándékaitól! :(

Bár elég lenne az ő védelme... :(

2021. aug. 9. 09:03
 8/8 komis1 válasza:

Ha gyémantkereskedelmet folytatsz és tonnaszámra állnak a gyémántok a raktáraidban, akkor fordulhat elő, hogy hangompítós fegyverekkel felszerelt, riasztókat, kamerarendszereket kiiktatni tudó, 5-7 fős profi alakulatok támadjanak meg.

Normál esetben ilyenek Mo.-on nincsenek, családi portákat - vagy akár raktárakat - egyszerű emberek próbálnak feltörni. A fentebb felsorolt technikai felszereltség és tudás rengeteg pénzbe és tanulásba, időbe telik, ezekkel ők nem rendelkeznek. A maximumum, amit tudhatnak, a mérgezés, gázspray-vel való lefújás, stb. De már korábban, valamely kérdésedre írtam, hogy az se olyan egyszerű. Ha nagy a porta, egyáltalán nem biztos, hogy a mérgezett csalétket a kutya találja meg, helyette akár kóbor macska, patkány, egér, stb. De ha több kutya van, és mondjuk az egyik megeszi, a többi még mindig ott van. No és idő, energia azt ellenőrizni, afelől megbizonyosodni, hogy a kutya tényleg meghalt, vagy csak épp máshol van, ezért nem látható. Tehát ez a módszer se biztos, ráadásul időigényes, nehézkes. (Csak gondold el, ha tudod, hogy egy területen oroszlánok vannak, akkor miután bedobáltál mérgezett ételt, biztosan be mernél menni? Hiszen a terület nagy, nem látod òket, tudod, hogy többen vannak...)

A lefújásról annyit, hogy az én első komondoromat többször is lefújták gázspray-vel barmok, de a szemét védte a "frizurája", az orrba, szájba jutó gáz meg a szabadtéren nem tudta ártalmatlanítani. Kb 10 mp köhécselés, krákogás után újra ugyanúgy támadta őket a kerítésen keresztül. De tudok olyat, hogy kaukázusit telibe fújtak kerítésen keresztül, megvakult, teljesen ártalmatlanítani tudták. Meg olyat is hallotam, hogy cigányok purhabot nyomnak kerítésen keresztül a vicsorgó kutya szájába, amitől megfullad. Ezeket úgy lehet kivédeni, hogy kettős vonalban fut a kerítés, van egy belső és egy külső

kerítés, kb fél-egy méter távolságra. Tehát a kutyákhoz közvetlenül nem férnének hozzá, ha meg bemennek, akkor szemtől szemben a kutya szétszedi, mielőtt felemeli a kezét. Ezt lehet még fokozni azzal, hogy a két kerítés közé beteszel egy harmadikat, amibe áramot vezetsz. Persze ezt kitáblázod.

Tegyük hozzzá, hogy a fentebb sorolt előkészületeket, utólagos ellenőrzéseket a behatolóknak közvetlen közelből kell vegrehajtaniuk, azt meg a kutyák észreveszik, ugatni fognak. Ha ők be akarnak törni, pont ezt szeretnék a legkevésbé, titokban akarnának mindent. De ha a porta körül idegenek matatnak, a kutyák azonnal észrveszik és jelzik. Amennxiben a porta külterületen van, nincsenek szomszédok, megszokott mozgás, akkor már az 50 méterre megjelenő embereket is azonnal jelzik a kutyák.

Szóval, ha van 3 komoly pásztorkutyád, plusz az említett védelmi rendszer, biztos lehetsz benne, hogy biztonságban vagy.

Hozzánk csak akkor törtek be, mikor nem volt kutyánk. Elég egyetlen komondor, hogy ne is jusson eszükbe. Igaz, hogy mi egy nagyvárosi családi házas övezetben vagyunk, nem külterületen.

2021. aug. 9. 12:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!