Előre utalásos csalás gyanúja esetén a rendőrségnek jogában van megnézni a gyanúsított bankfiókját?
Rendeltem egy terméket Vateràrol egy hete. Előre utaltam 26 ezer Forintot. Azóta nem érem el emailben az eladót,nem ír vissza. Szóval kb már 100szazalek hogy nem jön meg a csomag és átvert .
Rendőrségen feljelentést tenni megerne ebben az esetben? A pénzem az már valószínűleg bukta azt tudom, engem csak a bosszú vezérel most. Kitudná nyomozni a rendőrség egy számlaszám alapján ki az illető?
Egyik ismerősöm azt mondta hogy 50 ezer forint alatti összeggel nem foglalkoznak, és hogy a rendőrség amúgy se nézheti meg egy magánszemély bankfiókjat csak így egy random bejelentés alapján.
Tapasztalatok?
Azt értem,csak elvileg úgy van hogy a bank nem adja ki a rendőrségnek az adatokat ilyen 'kis' összeg esetén...
..Ha egyáltalán eljutna idáig a dolog.. mivel legtöbb ilyen helyzetben azt hallani,hogy a rendőrség nem is foglalkozik ilyesmivel (en voltam a hülye hogy előre utaltam,nem tudom bizonyítani hogy nem kaptam meg a csomagot,nem tudom az eladonak se a nevét, címét, telefonszámát..)
Tehát ha én most feljelentem akkor amire lezarul az ügy fixen kitudjak nekem deriteni hogy ki az illető? A Bank köteles kiadni a számlatulajdonos nevét,ha a rendőrség mondja a banknak hogy 26 ezres szabálysértést követett el?
Válaszod előre is köszönöm
Tegyél feljenetést.
Az eseteket összevonják és komolyan eljárnak, van esély, hogy visszakapd a pénzed (láttam már ilyen esetet).
A banknak ki kell adnia a tulajdonos adatait a rendőröknek, még akkor is, ha pl. egy ilyen csalónak valaki utalt, azaz valószínűleg egy másik áldozata.
Nem neked derítik ki, hanem a bíróságnak.
Én 500 forintos csalás is miatt voltam tanúskodni a rendőrségen, úgy, hogy nem is tettem feljelentést. Harmincöt károsult volt összesen, és mindenkitől 500 forintot csalt ki. Tehát az összes pénz sem volt jelentős.
A Bank nem adhat ki adatokat akárkinek, de ügyészségi határozat alapján a rendőrségnek igen.
A pap az, aki a gyónási titkot nem sértheti meg, és nem kötelezhető olyan vallomás megtételére, amelyben ilyen titkot kellene elárulnia.
A bankban vizsgálódhat rendőrség, adóhatóság.
Persze nem úgy, hogy hátha találunk valamit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!