Mit kapok ha megállít a rendőr egy 125ccm es robogoval jogsi minden nélkül ? 16eves kiskorú vagyok! Es feljelentettek! Be kell mennem rendőrségre ezért! Ott mit tesznek ez ügyben?
Pénzbírság és létező jogsi ideiglenes bevonása (ha van már jogsid, pl kismotorra), vagy vezetéstől való eltiltás (ha nincs jogsid, akkor most egy jó ideig nem is fogod tudni megszerezni).
Nem tudom hogy átment-e már vagy nem, de pont mostanában tervezik elég rendesen szigorítani ezt a mutatványt annyival, hogy bűncselekménynek fog számítani.
Most hirtelen nem tudom hogy ez életbe lépett-e már, ha igen, akkor neked kb reszeltek. Ha nem, úgy sem lesz kellemes.
Ha feljelentés történt, akkor a bírság összege 90.000 forint, ha egyáltalán nincs jogosítványod. És meg fogják büntetni azt is, akinek a motorját használtad, mert átengedte neked a vezetést. 63/2012. (IV. 2.) Korm. rendelet
Ha a vezetéstől is eltiltanak, akkor addig nem szerezhetsz jogosítványt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!