Kezdőoldal » Politika » Rendőrség » Ma délután a Margitszigeten...

Ma délután a Margitszigeten levő emberek kb 35-40%-án nem volt maszk és csoportokban is voltak. A legközelebbi ilyen esetben érdemes rendőrségi bejelentést tenni a védelmi szabályok megszegése miatt? Mekkora a büntetési tétel, elég elrettentő?

Figyelt kérdés
2021. ápr. 10. 22:03
1 2
 11/20 A kérdező kommentje:
Az nem én voltam NYILVÁN, mivel az nem szabály/törvényszegés volt.
2021. ápr. 10. 23:34
 12/20 anonim ***** válasza:
100%
Akár te is lehetnél, ugyanaz a sunyi jellem. Mikor léptél fel utoljára drogosok vagy bűnözők ellen, ha ennyire bánt a törvényszegés? A VIII. kerületbe gondolom már nem mernél menni.
2021. ápr. 10. 23:36
 13/20 anonim ***** válasza:
87%
Te minek mentel oda? Rontani a levegot?
2021. ápr. 10. 23:36
 14/20 anonim ***** válasza:
88%
Tenyleg mehetnel a 8ba kerdezo, ott sok a maszkos, sapkas, szemuveges alak, biztos megfelelne az igenyeidnek...
2021. ápr. 10. 23:38
 15/20 anonim ***** válasza:
90%
Komolyam mondom, tele van mar a hocipom az olyanokkal, mint az elso valaszolo (a kerdezo szerintem csak provokator, legalabbis remelem). Mi is lattunk multkor az erdoben egy ilyen maszkos familiat, eleg frusztralo meg a latvanyuk is, de az, hogy meg hoborognek, az mar mindennek a teteje. Eloszor csak a buszon meg a boltban, mert jajj hat oda mindenkinek mennie kell, aztan szinhazban, moziban stb., aztan minden zart terben, aztan az utcan, aztan zoldteruleten...Azert mindennek van hatara ez egy pont utan jogos a kerdes; az ilyenek miert mennek emberek koze? Azt nem muszaj ugyanis...
2021. ápr. 10. 23:44
 16/20 anonim ***** válasza:
93%

8-as

“Megunta a többség a hisztit. Én örültem ma a városban sétálva, hogy arcokat, élő embereket láttam, és nem vegetáló, kiüresedett maszkokat.

1 éve megy a hiszti, a távolságtartás, a maszkozás, a korlátozások bármilyen érdemi eredmény nélkül. Érthető, hogy a többség besokallt.”

Mintha en irtam volna. Teljesen egyetertek.

Zoldteruleten nem kell maszk.

Zoldteruleten nyilt legterben nem ertelmezheto a csoportosulas fogalma. Kerdezo valamit nagyon felreertett.

A feleslegesen kihivott rendor birsagot fizettet azzal,aki feleslegesen hivta ki.

2021. ápr. 11. 00:35
 17/20 anonim ***** válasza:
23%

Érdekes vélemények vannak itt és kíváncsi vagyok kapok-e, milyen reakciót kapok a válaszomra.

Először is leszögezném, én sem vagyok a híve, hogy még otthon is maszkot vegyél fel, eszembe se lenne bárkit felnyomni azért mert nincs rajta maszk. Én főleg a családom miatt de aggódok a vírus miatt, többségében felszoktam venni a maszkot, de én másoktól csak annyit kérek ne álljon tőlem 10 centire, nem csak a covid, ha van lehetőség nem kell beleállni egymás ülepébe.

De ami foglalkoztat sok kérdésbe, hogy látom sokan elítélik, lehurrogják a kérdezőt, mert ő egy jogsértést beszeretne jelenteni a rendőrségen.

Én értem ezzel a problémát, hogy piti dolog, meg minden, de hol, és ki húzza meg a határt, hogy ez piti dolog és ezért nevetséges bejelentést tenni vagy éppen ez már olyan mértékű, hogy be lehet jelenteni.

Mert a szabály az szabály. Az hogy van e értelme a szabálynak az megint olyan, hogy szerintem az autópályán h*ulyeség, hogy csak 130al lehet menni és én 180al szeretnék közlekedni. És? Ez a szabály, ezt kell betartani. Ugyan ez a helyzet a maszk viseléssel. A kérdező a csúnya rossz fiú a sztoriba a többség szerint, de akkor a többség szerint melyik jogsértés az, amit már tényleg jelentsünk be, szankcionáljanak, és melyik az amit ahh hát ez még belefér?

2021. ápr. 11. 12:21
 18/20 anonim ***** válasza:
75%
Tegyél fel három maszkot, meg pelenkát is te fidióta birka!🤬🐑
2021. ápr. 11. 12:21
 19/20 anonim ***** válasza:
100%
#17: En, bar torvenytisztelonek tartom magam, nem vagyok a kritika nelkuli szabalykovetes hive. A szabalyoknak a tobbsegi erdeket kell szolgalni, egy vilagosan megfogalmazott cel erdekeben es alatamasztottnak kell lenniuk es nem arra valok, hogy az eppen aktualis torvenyhozo barmilyen agymeneset lenyomhassa az emberek torkan. Most ugyan rendhagyo idoket elunk, de tovabbra sem gondolom, hogy minden szabalyt el kellene fogadnunk kritika nelkul. Eppen ellenkezoleg: a jarvanyugyi korlatozasoknak megalapozottnak kellene lennie es vilagosnak, abban az ertelemben, hogy melyik milyen celt szolgal es mennyire hatekony, es csak olyan korlatozasokat fenntartani, amik hasznosak. A kulteri maszkviseles hasznossagat semmilyen erdemi tanulmany nem tamasztja ala, es a virustol felo emberek (hamis) biztonsagerzetenek novelesen kivul masra nem szolgal. Azonban nem rendelheto minden ala ezen emberek igenyeinek. A biztonsagerzet szubjektiv, a felelem meg maganugy, amivel mindenkinek maganak kell megbirkoznia es nem lehet mindent a vegtelensegig alarendelni ennek. Mostanaban azonban a torvenyalkotonak latszolag csak az a celja, hogy megteremtsen egy latszat biztonsagot. Az ok-okozat vizsgalatok meg teljesen elmaradnak. (Lasd: ha nem hordod a maszkot nonstop veszelyezteted a nagymamamat nonszensz.) A veszelyeztetettek vagy a virustol tartok eseteben az elvarhato gondossag elve teljesen feledesbe merul es minden felelosseg mindig masokat terhel (lasd: maszk a buszon vs maszk a termeszetben). Sokkal nagyobb hangsulyt kellene kapjon az egyeni felelossegvallalas. Es akkor arrol, hogy mennyire eletszeru elvarni az emberektol honapokon vagy eveken keresztul a szakszeru maszkhasznalatot meg szot sem ejtettunk. Teljesen jogos tovabba azon igeny az emberek reszerol, hogy a hosszu honapokig tarto bezartsag, kronikus stressz elol a zold teruletekre menjenek feltoltodni, kikapcsolodni es ezt megtehessek anelkul, hogy azon kelljen aggodniuk, hogy megbuntetik oket, mert nincs rajtuk maszk. Ha egy szabaly ennyire nem talalkozik a tarsadalom igenyeivel, ott nem az emberekben van a hiba, hanem a szabaly rossz.
2021. ápr. 11. 15:14
 20/20 anonim ***** válasza:
80%

#17-es vagyok,

Köszönöm az összeszedett, kifejtett véleményt. Jó látni vannak emberek akik tudnak megfogalmazni véleményt.

2021. ápr. 11. 16:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!