Ma délután a Margitszigeten levő emberek kb 35-40%-án nem volt maszk és csoportokban is voltak. A legközelebbi ilyen esetben érdemes rendőrségi bejelentést tenni a védelmi szabályok megszegése miatt? Mekkora a büntetési tétel, elég elrettentő?
8-as
“Megunta a többség a hisztit. Én örültem ma a városban sétálva, hogy arcokat, élő embereket láttam, és nem vegetáló, kiüresedett maszkokat.
1 éve megy a hiszti, a távolságtartás, a maszkozás, a korlátozások bármilyen érdemi eredmény nélkül. Érthető, hogy a többség besokallt.”
Mintha en irtam volna. Teljesen egyetertek.
Zoldteruleten nem kell maszk.
Zoldteruleten nyilt legterben nem ertelmezheto a csoportosulas fogalma. Kerdezo valamit nagyon felreertett.
A feleslegesen kihivott rendor birsagot fizettet azzal,aki feleslegesen hivta ki.
Érdekes vélemények vannak itt és kíváncsi vagyok kapok-e, milyen reakciót kapok a válaszomra.
Először is leszögezném, én sem vagyok a híve, hogy még otthon is maszkot vegyél fel, eszembe se lenne bárkit felnyomni azért mert nincs rajta maszk. Én főleg a családom miatt de aggódok a vírus miatt, többségében felszoktam venni a maszkot, de én másoktól csak annyit kérek ne álljon tőlem 10 centire, nem csak a covid, ha van lehetőség nem kell beleállni egymás ülepébe.
De ami foglalkoztat sok kérdésbe, hogy látom sokan elítélik, lehurrogják a kérdezőt, mert ő egy jogsértést beszeretne jelenteni a rendőrségen.
Én értem ezzel a problémát, hogy piti dolog, meg minden, de hol, és ki húzza meg a határt, hogy ez piti dolog és ezért nevetséges bejelentést tenni vagy éppen ez már olyan mértékű, hogy be lehet jelenteni.
Mert a szabály az szabály. Az hogy van e értelme a szabálynak az megint olyan, hogy szerintem az autópályán h*ulyeség, hogy csak 130al lehet menni és én 180al szeretnék közlekedni. És? Ez a szabály, ezt kell betartani. Ugyan ez a helyzet a maszk viseléssel. A kérdező a csúnya rossz fiú a sztoriba a többség szerint, de akkor a többség szerint melyik jogsértés az, amit már tényleg jelentsünk be, szankcionáljanak, és melyik az amit ahh hát ez még belefér?
#17-es vagyok,
Köszönöm az összeszedett, kifejtett véleményt. Jó látni vannak emberek akik tudnak megfogalmazni véleményt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!