Mennyi idő alatt nyomozza ki az IP címét egy profilnak ismeretlen tettes ellen a rendőrség becsületsértésért?
Nekem 2 éve volt egy rágalmazási ügyem, egy cigány gyerek azt állította a Bíróságon, hogy én küldtem a sógorának egy üzenetet fals profilról, amihez az ő képét használták fel és ,,Kábszeres Norbi"-ként futott... volt benne egy békítő eljárás, fél év múlva tárgyalás, nem jött el, ejtette az ügyet a bíró, megfellebezte, fél év múlva megint egy tárgyalás, persze tagadtam, elrendelte a bíró a nyomozást a rendőrségen, -ezt már 1 évvel a feljelentése után-, a rendőrök fél év múlva vissza küldték a Bíróságra, hogy ilyen piti ügyben nem kérhető a Facebooktól adatszolgáltatás, 1,5 évvel az ügy indulása után felmentett a Bíróság, amibe szerencsére már beletörődött, ha nem teszi, még 1 fél évig el húzodott volna, de akkor is felmentettek volna.
Másik, Facebook profilt csak akkor lehet kinyomozni, ha meg van az url címe vagy vmi más egyedi azonosító is, de ezt a sok jogi doktor meg infós zseni sokszor elfelejti vagy nem is tudnak róla, legtöbb feljelentésben csak a messenger üzeneteket csatolják amit telefonról készítettek, néha facebook profilt, szintén telós alkalmazásból melyen nem látszik az url cím, anélkül meg nem nagyon lehet kinyomozni semmit.
Szóval tegyük fel. Én teszek feljelentést a bíró elrendeli az adatokat a Facebook-tól. Akkor 2 hét és megvan a rendőrségnek az IP címe?
Kedves 16: nem értem. Szóval az volt a bűncselekmény személyazanosságot loptak és rágalmaztak? És erre mondta a rendőrség, hogy a Facebook emiatt nema d ki adatot? Nagyon hálás lennék, ha mondanátok hasonló eseteket.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!