Fel lehet jelenteni egy kórházat a COVID-betegek elhanyagolásáért? Szerintetek foglalkoznának az üggyel?
Édesanyám 66 évesen halt meg a kórházban 9 nappal ezelőtt. Alapbetegségei: cukorbetegség, vérszegénység. Január 12-én panaszkodott először, hogy fáj a torka, nehezebben vett levegőt és fájlalta a hátát, másnapra 40 fokos láza volt. Felhívtuk a háziorvost, ő azt mondta, hogy ki kell küldenie egy mentőt, mert nagy eséllyel tüdőgyulladása van, adott neki beutalót tüdőröntgenre. Jött a mentő, tesztelték és pozitív lett. A sürgősségiről azonnal beszállították a Covid-osztályra. Mindenről nekünk kellett gondoskodni; gyógyszerekről, WC papírról, inzulinról, lázmérőről, kajáról, tiszta ruhákról stb..
Semmilyen információt nem adott ki a kórház, annyit mondtak, hogy jó állapotban van, orvossal konzultálni egyszer lehetett nagy nehezen, tízszeres próbálkozás után. Még a laboreredményeit se és a röntgeneredményeit/jelenlegi diagnózisát se tudtuk pontosan. A háziorvos a felhőben megtekinthette anyukám eredményeit, nem voltak túl biztatóak, sajnos ő tőle tudtuk meg, hogy kétoldali tüdőgyulladása volt.
Tudtunk beszélni anyámmal telefonon, lehangolt, olyan, mintha kábult állapotban lett volna. Mesélte 14-én, hogy reggel, délben és este látogatta meg egy ápolónő, délutánkor pedig egy orvos. Az orvos csak körülnézett, ki sem vizsgálta a pácienseket.
Hideg ételt kapott; reggelre másnapos kenyeret feltéttel, majd délben kihűlt levest és főételt, vacsorára gyümölcsöt.
Január 17-én már semmi életereje nem volt, azt hittük, hogy fáradt volt, alig tudott beszélni, csak egy-két szóval reagált a kérdéseinkre. Estére meghalt, megállt a szíve. Másnap megkaptuk a csomagokat, amit beküldtünk neki, halotti leltár is megtörtént.
Olyan gyorsan történt minden, hogy nem tudtuk hirtelen mit csináljunk. Pénteken lesz a temetése, teljesen össze vagyunk törve.
Attól tartunk, hogy a kórházi ellátás miatt halt meg, ugyanis azelőtt mikor tüdőgyulladása volt kb. 5 éve, otthon kiheverte.
Érdemes feljelenteni a felelős személyt?
Miért hazudja azt az ügyeletes orvos, hogy jó állapotban van, miközben kétoldali tüdőgyulladása van alacsony vércukorszinttel?
Először is őszinte részvétem!
Nagyon ritka az annyira fertőző betegség, ami biztosan átterjed az együtt lakó családtagokra. Még ebola esetén is sokszor a családtagok nem fertőzódnek meg.
A tüdőgyulladás alapvetően nagyon súlyos betegség, de a covid nem csak a tüdőt támadja, hanem az összes szervet. Idegrendszer, szív, vese, máj, tüdő, ízületek, stb. Ha van egy alapbetegség, akkor még könnyebben rombol ez a mocsok, és napi szinten látják a kórházakban, hogy nagyjából tehetetlenek. :-(
Anyukád valószínűleg magánkórházban is elhúnyt volna, nem a reggelin múlt az élete :-(
A betegjogi képviselőt érdemes megkérdezni ezügyben, de szerintem pozitív eredményre kevés az esély. Évekig herce-hurca, rengeteg pénz és idő. És valószínűleg nem mulasztás miatt történt mindez.
Nagyon nehéz egy hirtelen halálesetet feldolgozni, de szerintem magatokon sem segít, ha évekig szélmalom harcot vívtok.
Az oltást nagyon fontos lenne felvennie legalább azoknak, akik veszélyeztetettek. Legalább ők, és családtagjaik meneküljenek meg ettől a rohadt vírustól!
Mindenkinek: oltassátok magatokat! Az oltások esetleges(!) mellékhatásai sokkal, de sokkal kisebbek egy ilyen betegségnél.
Szörnyű látni, hogy emberek, akik még hosszú évtizedekig élhettek volna fekszenek a kórházban, és az orvosoknak sokszor esélyük sincs megmenteni őket, tehetetlenül nézik, ahogy meghalnak. Ez borzalmas teher mindenkinek!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!