A rendőr hogyan közelíthet meg egy késsel rohangáló őrjöngőt?
Ha tud róla, hogy kés van nála, akkor megközelítés előtt a kezébe veheti a kibiztosított fegyverét? Vagy ezt nem javasolják, hogy ne fokozza előre a szituációt?
Amerikai videókban már mutatták, hogy ha a késes támadó 6 méternél közelebb van a rendőrhöz, akkor 1,5 másodperc alatt meg tudja szúrni, és nincs idő elővenni a fegyvert:
11: a sokkoló nem alkalmas életvédelemre? Ha egy késes támadót sokkolóval meglőnek, akkor egyből összeesik, nem?
Bár nem tudom, a ruha mennyire akadályozza a sokkolólövedéket. Lehet, hogy van olyan, amikor nem hatol át, és ezért jobb az éleslőszer.
13-as válaszolónak
Teljesen mindegy, hogy történt az eset mert az ítészek azonnal lecsapnak. Ez az oka, hogy nem hogy hozzászólást nem írok már facebookon, hanem már kommenteket sem olvasok, mert a belem kifordul az emberektől. Lelőtte, megy az ócsárlás, ha nem lőtte volna le, jöttek volna az olyan kommentek, hogy minek akkor a fegyver, menjen egy ABC-be dolgozni, na ennyit érnek a rendőrök, stb.stb... Undorító, életképtelen emberek ezek, és rengeteg ilyen van...
"egy támadót sokkolóval meglőnek, akkor egyből összeesik, nem?"
NEM, nem AZONNAL!
Másrészt mire kilöné a sokkolót, adddigra ötször leszúrja a támadó!
A sokkoló egy átlagos téli (értsd 3 réteg, kabát, pulcsi póló) kombón nem megy át.
Egy pólón még simán.
(Sokkoltak már le gyakorlat alatt)
Én mellette vagyok. Pont az ilyen szituációkra jó, csak tudni kell a határait.
Meg azis igaz, hogy az csak egylövetű...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!