Mi alapján bírálták el a rendőrök fizetését?
Magyarországon sok rendőr szerel le, kevés fizetés, sok stressz. Ezt kiabálja sajnos a média. Járőr 110 ezerért, nyomozó 280 ezerért, készenlétis 300 ezerért dolgozik. Utóbbi az azért jó.
Pl.egy máv mozdonyvezető 550 ezerért dolgozik, van hogy csak 8 órát dolgozik, de van, hogy többet. A szolgálat náluk 12 óra 45 perc lehet a max. De van pl. 16 óra 7-kor felvisz egy intercitit a nyugatiba, 18.37-kor fent van, ott alszik egy jót 8 óra laktanyaidő munks panzióban majd másnap reggel Rákosrendezőről indul Zuglóba és 6.36-kor indul vissza, 9.21-re érkezik be, akkor végez. Majdnem 18 óra ez a szoli, de a 8 órás pihenőt is 50%-ban fizetik. Volt amikor csak 6 és fél órás munkaidő volt, elvitt egy vonatot Ceglédig, ott majdnem egy óra pihi és vissza és végzett. Nem nehéz munka csak a laikusilok hiszik azt, a traxx-mozdonyban csak egy kart kell előretolni, beállítani 120-ra és folyamatosan megy 120-szal egy másik kart és vagy a villamosféket hátrahúzni és fékez, közben csak figyelni kell.
A postás napi 10 órát dolgozik, nem könnyű feladat csak 200 ezret keres, és sokat megy.
A rendőrjárőrök is sokat mennek, a nyomozók pedig egyszerre 30 üggyel foglalkoznak, sok papírmunka, stressz és 280 ezer. Amiket írok az bruttó mind.
Mi alapján döntöttek arról, hogy a rendőrök ennyit keressenek? Arányosan, nem kellene egy járőrnek többet keresnie, ha sokat megy meg a nyomozóknak, mert sok ügyük van?
A példákat összehasonlítva a rendőrök többet dolgoznak fizikailag is pszichésen is mégis kevesebbet keresnek mint egy mozdonyvezető, aki csak vezet, jó van rajta felelőség.
"Járőr 110 ezerért, nyomozó 280 ezerért, készenlétis 300 ezerért dolgozik. Utóbbi az azért jó"
Igen, az utóbbi. Viszont szegény járőr meg sokszor kint áll esőben-hóban, éjjel-nappal ellenőrizni, szondáztatni.
Nem mese, hanem 3 példát összehasonlítottam, ez alapján kérdezem, hogy mi alapján állapították meg a rendòrök fizetését.
A járőr megérdemelne 250-280-at, pont azért, mert -20 fokos januári hidegben, valamint amikor kustol hordja, kint kell állni a határban az út szélén igazoltatni, ellenőrízni stb. az nem sok amit keresnek.
Szó volt arról, hogy a máv mozdonyvezetők bruttó 900 ezret fognak lehet keresni.
A bíróságon a bíróknak pl. béremelés volt egy százassal.
Én nem írnám ki mennyit keresek, mert azt nem kötöm senki orrára.
Én azt írtam, hogy bizonyos munkakőrben mennyit keresnek.
Keménykedhetsz a 700 ezres fizetéseddel, ha igaz egyáltalán.
Fingod nincs rola mennyit keres egy rendőr levike. A betegséged miatt már értem miért csak a mozdonyok...
de pont ezért nem is dolgozgatsz ott.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!