Ha valakit felvesznek a rendőrségre komolyabb pozícióba, akkor a családját is átvilágítják?
Álláshirdetésben az volt, hogy nála nemzetbiztonsági átvilágítás lesz.
Ez mennyiben érinti a családtagokat? Elég, ha jelentkezik csak, akkor is megtörténik?
A rendőrségre jelentkezőket alkalmazás előtt átvilágítják, a polgári állományúakat is. A beosztástól függően ez lehet nemzetbiztonsági is, amikor az ilyen beosztásban dolgozó bizalmas információkhoz juthat. Ebben az esetben titkos megfigyelési eszközöket is alkalmaznak.
A lényeg: az ellenőrzéshez a jelentkező beleegyezése szükséges, a családtagok-rokonok részéről is, és minden olyan személytől, akivel életviteli kapcsolatban áll a jelentkező. Ha közülük ezt bárki megtagadja (megtehetik), akkor az illető felvételi és alkalmazási eljárása azonnal megszűnik.
Bele volt írva. Viszont az ügyvédem anno azt mondta, az ilyet utólag közli, egy háztartásban élőket biztos megfigyelnek.
Ez mennyire komoly? Tehát lehallgatás, banki tranzakciók és akár a netes tevékenységemet is figyelhetik?
Ne higyjetek az ügyészasszonynak azaz az utolsónak, én jobban tudom, mert tudom a jogokat meg van nyomozó ismerőseim.
Családtagokat nem világítanak át csak azt az érintett személyt, aki rendőrnek készűl.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!