Titeket nem bőszít, amit a rendőrség tesz? (vagy nem tesz)
Sorolok 3 példát.
1 Amikor Péntek László megölte a rendőrségi pszichológus lányt, a rendőrők lehelyszíneltek és éppen mentek el, amikor egy helyi lakos szólt nekik, hogy egy közeli kukában véres ruhadarabok, női fehérnemű van. A rendőröknek nem tűnt fel, hogy az áldozat ruhái hiányoznak?
2. Amikor megölték a soroksári futónőt, a férjét évekig gyanúsították, végül sok év után egy már börtönben ülő rabnál találták meg az áldozat telefonját. Egy rendőrnek sem jutott eszébe, hogy kerestetni kellene a telefont, akár cellainfó alapján is?
3. Most 18 év fegyházra ítélték azt a fiút, aki megölte Csengét, belefojtotta egy aknába, mert fejjel lefele beletette. 4 év alatt nem jutott eszébe a rendőröknek, hogy átnézzék a lány telefonját? (Végül
abban találtak bizonyítékot a szándékosságra)
Azt még elnézzük, hogy egy gyalogrendőr nem egy lángész, de egy nyomozó, aki évekig járt a rendőrtisztire, feltételezhetően van valamennyi józan esze, miért nem képes ilyen elemi nyomozati lépéseket megtenni? Engem borzasztóan dühít, hogy ennyire nincs rendben valami a nyomozóink képzésével, vagy hozzáállásával, vagy a felső vezető rendőrökkel. Tüntetni ellenük nem lehet, hanem csak némán nézhetjük a tehetetlenkedésüket, miközben a főrendőr egyre-másra dicsekszik, mennyire remek e felderítési arány, bla-bla-bla. Dühítő.
Nem tudom ezek mikori esetek, de a rendőrség ma már sokkal fejlettebb. Tudom, mert benne vagyok. Ilyenek vannak úgy 1-2 évente egyszer.
A rendőrségnél is az van, mint mindenhol máshol. Senki se tökéletes és senki sem tud mindent.
Az ilyen eseteknél feltehetőleg egy tapasztalatlan nyomozó dolgozott.
És ezek rögtön mennek a sajtóba, és fel van kapva az egész. Kár hogy a sikeres nyomozati munkák nem a médiánál kötnek ki, annál bezzeg nincs felhajtás. Mert az 80-%ban több, mint ami rosszul lett lezárva.
Nehogymár ezért tüntetni akarjatok te jó isten...
Lehet lepontozni, de ez így van.
Mindenki hibázik és egyébként nem látsz bele ezekbe az ügyekbe, annyit tudsz belőle, amennyit a médiában leírnak, ez alapján elég merész ítélkezni.
Erre pedig külön reagálnék: "4 év alatt nem jutott eszébe a rendőröknek, hogy átnézzék a lány telefonját? (Végül abban találtak bizonyítékot a szándékosságra)"
Az nem zavar, hogy itt az informatikai szakértő volt a hülye, nem a rendőrség? Nem nem nézték meg a telefont, hanem azt hitték, hogy nem lehet adatokat visszanyerni belőle, mivel elázott.
Rendőröktől mit vársz?
Annyi eszük lenne szakmát tanultak volna.
#4, tipukus, aki kívülről ugat de nem lát bele. Tudod, mennyit kell tanulni egy rendőrnek? Rohadt nagyok a szigorítsások, és ha egy feltételnek is nem felelsz meg repülhetsz.
Garantálom neked hogy nem lehet akárkiből rendőr. Remélem tisztában vagy a kemény fizikai, pszichológiai és egészségügyi alkalmasságikkal. Nagyon szórják ám azokat az egyetem, akikben nincs meg a hivatástudat.
Szerintem vegyél vissza.
4-es vagyok ismét, s ha már szóba hoztam a móri bankmészárlást ...
Vajon tényleg baki volt a teljes "ügymenet", vagy valami más lehetett?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!