Készenléti rendőr, ha megállít, igazoltatna stb. azt megtagadhatom?
Tegnap este Debrecenbe a máv pályaudvarelőtt fel alá járkált két rendőrsrác, a ruhájukra "készenléti rendőrség" volt irva és lila kalapban voltak.
Láttam, hogy egyszer csak egy cigányfiút megállítanak és beszélgetnek vele, gondolom igazoltatták.
Szoktam olvasni a rendőrségről szóló törvényt és a járőröknek köteles mindenki megállni.
A készenléti rendőrségnek rendezvényeken van feledatuk, rendezvényeket biztosítanak, nem járőrözés, arra ott vannak a rendőrjárőrök.
Ha megállítana a készenléti rendőr az utcán igazoltatni, megtagadhatja az ember, csak rendezvényeken kötelező engedelmeskedni és igazolni az embernek magát? Magyarán nem köteles senki a készenléti rendőröknrk utcán igazolni magát, azonban a járőröknek köteles?
Ha oka van, akkor a rendőr köteles szolgálatba helyezni magát.
Köteles igazolni magát. Te meg a kérésére szintén köteles vagy
igazolni magadat. Mindig, minden rendőrnek.
Jobb, ha nem kackiáskodsz, mert elvisznek.
"Ha egy bűnügyi nyomozó pl megy haza a trolin a munkából, nincs szolgálatban, annak is köteles vagyok vagy simán mondhatom, hogy nem?"
Mondhatod, csak akkor be fog vinni. Kezdjük már ott hogy poénból senki sem fog igazoltatni. Ha szolgálatba helyezte magát akkor annak oka is van.
Ha járőrözik a rendőr és teszi a dolgát az a baj.
Ha nincs rendőr az utcán az a baj.
Na akkor mi legyen ?
"Na akkor mi legyen ?"
Ezeknek mindegy, agya semmi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!