Megtenné a rendőrség az ügyféllel is?
Egyszer voltam gyanusitotti kihallgatáson 2018 decemberbe és ott volt egy kirendelt védő, akitől a nyomozó azt kérdezte, hogy "ügyvédúr, egy kávét?
"
Ha teszemfel én járok a rendőrségen és kihsllgatás közbe megszomjazok és nincs nálam víz, akkor kérhetek egy pohár vizet, esetleg ha kávét főznek, kérhetek és adnak, vagy ügyfélnek nem?
Tisztában vagyok azzal, hogy a rendőrség nem szociális étkeztetési segélyszervezet, azonban a gyakorlatban ez, hogy működne, ha a kérdésben adott dolgot kérné a gyanusított, tanű, egyszóval ügyfél?
"Ügyfél" nincs a rendőrségen. Ügyfél a boltban meg az étteremben van.
És nem, vélhetően nem főznének neked kávét akkor sem, ha sértett vagy, ha gyanusított akkor meg pláne nem...
Akkor a mivárosunkban a rendőrkapitányságon, ahol van egy ablak be kell jelentkezni és helyetfoglalni. Ahol helyet foglal aki jött, úgy van kiírva, hogy "ügyfélváró".
Akkor miről is beszélünk?
Okos vagy nagyon.
istenem, ennyi ésszel szabadlábon...
Akkor próbálj meg kávét kérni és ha nem adnak kérd el a panaszkönyvet is. Csak légyszi vedd majd videóra, hogy röhöghessünk rajtad.
Közigazgatási hatósági eljárásban ügyfél van.
Objektív felelősséges ügyekben, amikben közigazgatási bírságot szabnak ki, az autó üzemben tartója ügyfél, nem pedig elkövető (tekintettel arra, hogy más is elkövethette pl. a gyorshajtást, piros lámpán áthaladást, de azért törvény szerint az üzemben tartó felel).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!