Ha biciklivel vagyok és meg akar állítani a rendőr, de én elhajtok, akkor jön utánam?
Valaki pénteken megpróbált meglépni az igazoltatás elől. Bár ő kocsival volt, nem biciklivel... A Keletinél megpróbálták feltartóztatni, a pasi megállt, majd rükvertzbe kapcsolt és gázt adott. Eredmény: egy rendőr meghalt, a pasit végül elkapták... Most már egy rendőr haláláért is felelnie kell.
Ja fegyvere nem volt az elkövetőnek. De mivel elgázolt valakit, simán utána lőttek. És tegyük hozzá: jogosan.
Szóval igen, utánad mehetnek, ellenszegülés esetén kényszeríthetnek, durvább esetben le is lőhetnek. Hacsak nincs valami komolyabb vaj a füled mögött, a legcélszerűbb megállni.
na és mi a fenéért menekülnél el...ha minden rendeben van akkor mondjuk miért?
ha meg nincs akkor vállald a következményeket.
Aki írta hogy lámpa nélkül biciklizés sötétben...biztos eddig még nem ütötte el senki.
Tekerjen csak lámpa nélkül.
Szükség van szervdonorokra.
07-25 14:32
Köszi a marházást. Akkor én négypedálos biciklit veszek. :-)
Ellenben nem értem miért jár kisebb veszélyeztetéssel hogyha szándékosan nekimennek egy biciklisnek kocsival hogy megállásra bírják? Sztem lényegesen kisebb a veszélyeztetés, hogyha eléállnak és a kocsiból kiszállva fegyvert fognak rá. De lehet hogy csak túl sok filmet nézek, én nem vagyok rendőr nem tudom mi a konkrét eljárás ilyen esetben.
Lövöldözni nem humánus.
Tipikusan önvédelmi fegyver van náluk rendszeresítve, ezzel a legjobb lövő sem tud csak végtagra célozva sikeres találatot elérni. Testre leadott lövés pedig ott a helyszínen halálos. Tehát menekülő biciklist, csak likvidálni lehet.
Nos, ennél kíméletesebb, ha óvatosan felborítják, elsodorják?!
13:34
"Tipikusan önvédelmi fegyver van náluk rendszeresítve, ezzel a legjobb lövő sem tud csak végtagra célozva sikeres találatot elérni."
De általában nem is kell a fegyvert használni, egyszerüen csak elrettentésre használják, illetve ellenállás esetén a levegőbe lőnek vele.
Nagy sebességnél (mondjuk 50km/h) az "elsodrás" ugyanúgy halálos lehet biciklis esetében. De mondom biztosan van vmi hivatalos szabályzat arra, hogy a rendőri intézkedésnek szembeszegülők esetében milyen eljárást kell alkalmazni. Ha nem engedelmeskedsz, vagy erőszakkal ellenállsz akkor igen is lőhet a rendőr. Pl emlékezzél kb fél éve 1 éve volt, hogy egy autós (mitaggyisten akkor is pont cigány) igazoltatásnál nem állt meg a rendőri felszólításra hanem elhajtott, és akkor is lőttek rá.
Mennyivel nagyobb célpont?
Van esély a hűtőt, gumit, szélvédőt kilőni.
MEGGYŐZŐDÉSEM, hogy ott sem az emberre céloztak.
Amúgy nem fog tartósan 50-el menni a biciklis, kifárasztják és "megáll pihenni" lövések nélkül is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!