Hogyan tudnám feljelenteni? -->
van egy nö az utcánkban és,neki szokása hogy más állatokat megmérgezz.az én kutyámat is megmérgezte de háll istennek túlélte!
nagyon sok szomszéddal beszéltem és mindenki azt mondja hogy az a nö volt.de nem tudom hogy szerezzek bizonyítékot hogy feltudjam jelenteni!
a szomszédok nem szolnak a mérgezőnek inkább belenyugvók!mit tehetnék? én ezt nem tűröm el!
Mi felénk is előszeretettel mérgezik a kutyákat. Sajnos.
Te jobban állsz mint én, tudod, ki teszi, és túlélte a kutyád. Ha tudnám, ki nyírta ki a kutyámat, biztos hülyére verném.
10:56 nem akarom érteni ezt a gyilkos hozzáállást.
Nálunk valami nyomorék selejt a kerítésen dobott be mérgeket, még szerencse, hogy a kisgyerekeknek nem lett semmi baja, mert sok helyen ott gyerekek is játszottak az udvaron. Menjél valami harmadik világbeli országba, ott talán elfogadott az ilyesmi.
"Az a baj, hogy annyi kóbor kutya, meg kiengedett kutya van, és van ember, aki fél tőlük. Mi is mérgeztünk már meg kutyát, mert mikor jöttem haza hazáig kergetett vicsorogva. "
és úgy seftiben hazafelé menet megmérgeztétek, más megoldás nem volt... hülye gyilkos!
innen már csak kis lépés van ahhoz, hogy embert is öljön valaki, szerintem.
áááá ez még semmi, de elvileg egy vizsla volt, aki követte vicsorogva....
Biztos mókus volt nála, vagy nyúl:D
Szánalom. És még azt mondja van neki is kutyája. Gondolom láncon van reggeltől estig, az ilyennek mindig úgy van, de az nem jut eszébe, hogy így lesz veszélyes a kutya, saját hibáján kívül. Az a mérgezett húst egy hajléktalan is megehette volna, de gondolom az sem számít mert nálad mindenkit le lehet gyilkolni aki alacsonyabb rendű.
10:56 - Ha elfutsz egy vicsorgó kutya elől, az a legnagyobb marhaság, amit tehetsz. Nem a kutya, hanem te vagy a hibás.
A magyar vizslák meg amúgy is barátságosak, nem hiszem, hogy ok nélkül támadott rád.
Egy utolsó féreg vagy, az a nagy rohadt helyzet...
Ez egy olyan dolog, hogy akinek állata van tegye olyanná a portáját, hogy ne tudjon kimenni, de másé se tudjon bemenni.
Azt a mérgezős kur.vát meg jól megkeresni a boncolási jegyzőkönyvvel és jól feljelenteni állatkínzásért, minden költséget ráterhelni. Ha másnak is így ölte meg a kutyáját akkor össze kell fogni.
ésmég:
10.§
1. Lakáson, illetve önálló bekerített telekingatlanon kívül
a. az ebekre a marás lehetőségét kizáró szájkosarat kell felhelyezni, kivéve a kistestű ebeket,
b. az ebet – nyakörvre csatolt – 2 méternél nem hosszabb pórázon kell vezetni. Ezt a szabályt a kijelölt ebfuttató helyeken nem kell alkalmazni.
Szabálysértés
11.§.
Szabálysértést követ el és 30.000 Ft-ig terjedő pénzbírsággal sújtható, aki:
1. úgy tart állatot, hogy az állattartással érintett közvetlen szomszédok nyugalmát zavarja, az emberek és állatok életét, testi épségét veszélyezteti {4.§ (6) bek.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!