Egy átlag ember tudja, hogy milyen magas rendfokozat az őrnagy?
Az őrnagy a főtiszti rendfokozatok közul a legkisebb. De mivel a rendfokozati jelzésen már 3/4-es arany parolin van az első ezust csillag, így elég dekoratív mint jelzés.
Általában osztályvezetői, vagy zászlóalj -parancsnoki beosztáshoz társul.
És általában aki eléri,elő is lép a későbbiekben alezredessé, vagy a későbbiekben ezredessé.
Oké, hogy ezt ki tudod következtetni, de pl a főtörzszászlós az ezredes alatt vagy felett helyezkedik-e el?
Amúgy szerintem nem matek tábor ez, hogy legyen pl tizedes, százados, ezredes, tizezredes, százezredes, milliós, milliárdos(?)
Utolsó!
Ha már ennyire okos vagy, akkor azt is illene tudnod, hogy a vessző után szóközt hagyunk és aztán irjuk a következő szót.
Második!
Nem RANG, hanem RENDFOKOZAT.
Kérdező!
Az őrnagy a hadnagyi/főhadnagyi rendfokozat után következik felfelé.
Utolsó vagyok.
Ja és igen egy átlagember nem igen tudja ezt, de én is átlagember vagyok nem vagyok se rendőr se katona és tudom.
Javítok: A százados amúgy tényleg a főhadnagy után van és a százados után az örnagy felfelé.
Utolsó vagyok. Egy átlagember nem biztos, hogy tudja, de én is átlagember vagyok, nem vagyok se rendőr se katona, de tudom.
Javítok: A főhadnagy után valóban a százados következik és ezután az örnagy felfelé.
Aki nem teljesített szolgálatot fegyveres testületnél, vagy nem annak családtagja, az nem igazán tudja. Azt sem tudja mi a rendfokozat és a rang között a különbség.
A filmekből néhányan esetleg tudják hogy a kapitány az százados. A kapitány idegen eredetű szó.
Sokan nem tudják hogy a Major név Őrnagy-ot jelent. Thomas Major volt brit kormányfő magyarul Őrnagy Tamás.
Egyébként 40-50 évenként változnak az elnevezések, országonként, fegyvernemenként úgyszintén.
Már-ki
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!