Elvehetik- illetve megbüntethetik-e a mellettem ülő személyt, akinek van jogosítványa, ha én anélkül saját autómat vezetem?
Hogyne, elvehetik mellőled a személyt. Egyedül kell továbbutaznod.
Legyen már benned annyi, hogy értelmesen fogalmazol meg egy kérdést.
Ha jogosítvány nélkül vezetsz, az bukta.
Mindegy kinek mije van az autóban.
Ha jól rémlik büntetendő részéről is. De ha neked amúgy van jogsid, ő és te is arra hivatkozva, hogy nem tudtátok hogy nincs nálad nem lesz gon.
Meg amúgy is. A rendőrök is csak emberek. Sokan nem hiszik el, de nem jókedvükből szivatják a népet. Ők se élvezik, ha minden nap az anyjukat szidják. Ha normálisan beszél velük az ember, akkor nem köt bele semmibe, meg próbál emberien viselkedni.
Járművet az vezethet, aki
a) a jármű vezetésére jogszabályban meghatározott, érvényes engedéllyel rendelkezik, és a jármű vezetésétől eltiltva nincs;
b) a jármű biztonságos vezetésére képes állapotban van, továbbá
c) a vezetési képességre hátrányosan ható szer befolyása alatt nem áll, és szervezetében nincs szeszes ital fogyasztásából származó alkohol.
(2) A jármű vezetését az üzemben tartó nem engedheti meg, illetőleg a vezető nem engedheti át olyan személynek, aki az (1) bekezdésben meghatározott feltételeknek nem felel meg.
(3) Az (1) bekezdésben említett engedélyt a vezetőnek vezetés közben magánál kell tartania.
Nagyjából 1 perc volt legooglezni.. Több időbe telhetett ezt a kérdést kiirni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!