Ha megállít a rendőr és nincs nálam a jogosítványom illetve olyan okmány amivel igazolni tudom magam mire számítsak?
Elhagytam az irataimat így nincs meg semmilyen papírom viszont holnap le kellene vezetnem 240 km és ugyan ennyit vissza. Most este történt így a kormányablakba nem tudtam még bemenni.
Ha esetleg így igazoltatnának mire számítsak?
Párszor fordult már elő hogy megállítottak és nem volt nálam irat. Fel se merült hogy bevigyenek az Örsre. Egyszer a jogsi miatt kaptam figyelmeztetést.
Persze az a helyes eljárás ha szalad a rendőrségre de szerintem felesleges.
"Ja, és az arcképet is bediktálják. A rendőrök is tudják, hogy pár adatot, akár rokonét is be tudja valaki magolni."
Egyszer voltam tanú ott láttam, hogy a rendőr csak bepötyögte a PDA-ba az adataimat (név, születési dátum) és rögtön látta a személyigazolványom fényképét és az adataimat.
Csak tátottam a számát hogy milyen gyorsan mennyi mindent lát rólam úgy hogy elötte sose volt dolgom a rendőrséggel.
Szóval bemondott adatok alapján is simán be tudnak azonosítani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!