Rendőr haver ki tudja nyomozni sutyiban, hogy kihez tartozik egy telefonszám? Vagy nem ilyen egyszerű.
Szóval baráti alapon kinyomozza neki. Sajnos remgeteg ilyen van, velem olyan volt már, hogy kiadták a tiltásom ellenére a havernak, hogy én voltam a bejelentő...
A bűnöm az volt, hogy nem mentem el a randira, utána zaklatott... Lakcímemet, teljes nevemet sem tudta, 70 km-re lakunk, csak a számomat. Képe sem volt rólam.
Érdekes ez a hitetlenkedés. A rendőrségen elérhető számítógépes nyilvántartási rendszer bejelentkezéséhez mindenki nickneve a saját személyi száma, ezután gépeli be a meghatározott időközönként kötelezően lecserélendő jelszavát.
Ezzel a belépéssel a rendszer már azonnal naplózta is, hogy X.Y. melyik rendőri szervtől, annak melyik szolgálati egységétől történt a belépés. Ezután a napló minden további lépést naplóz, így azt is, ha valamelyik rendőr valakinek a személyes adataira keresne rá, név, lakcím, gk. rendszám, telefonszám stb. alapján. A naplózási rendszer hibát jelez, ha a személyi adatlekérdezés nem párosul aktaszámhoz, és azt nem az aktatulajdonos kérdezi. Illetéktelen és jogosulatlan lekérdezés következménye rendkívül súlyos.
Vagyis nincs "baráti alapon" történő azonosítás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!